GP Ιαπωνίας: Κυρίαρχη η McLaren και στο FP3 με τον Russell να ακολουθεί

×

Γιώργος Ανανίδας

Στην κορυφή του πίνακα βρέθηκε ο Lando Norris και στο τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ιαπωνίας, με τους Oscar Piastri και George Russell πίσω του.

Lando Norris

Το FP3 αποτέλεσε την τελευταία ευκαιρία των ομάδων να συλλέξουν δεδομένα ενόψει κατατακτήριων δοκιμών και αγώνα, καθώς οι τέσσερις διακοπές του FP2 στέρησαν πολύτιμο χρόνο.

Οι περισσότεροι ξεκίνησαν τη διαδικασία με την μέση και τη σκληρή γόμα, αλλά όπως και την Παρασκευή, ο ρυθμός τους διακόπηκε λόγω μίας ακόμα μικρής φωτιάς στο γρασίδι που έφερε την κόκκινη σημαία.

Με την ώρα να περνάει, οι οδηγοί πίεζαν όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να κάνουν λάθη και η μαλακή γόμα ξεκίνησε να γίνεται η δημοφιλέστερη επιλογή.

Ο George Russell αποδείχθηκε ανταγωνιστικός με την Mercedes, την ώρα που οι μηχανικοί της McLaren δούλευαν στο πάτωμα της MCL39 του Norris, καθώς ο Βρετανός είχε ορισμένες στιγμές αστάθειας.

Προς το τέλος, υπήρχε και δεύτερη κόκκινη σημαία στο FP3 λόγω φωτιάς. Αλλά πριν από αυτό, ο Norris είχε ρίξει τον χρόνο κάτω από το 1:28, με αποτέλεσμα η επίδοσή του να επικρατεί κατά 26 χιλιοστά εκείνης του Piastri.

Τίποτα δεν άλλαξε με την άρση της κόκκινης σημαίας, αφού δεν υπήρχε χρόνος να γραφτούν άλλοι ανταγωνιστικοί χρόνοι.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP3 στη Σουζούκα:

GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ - FP3

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEO