newbeta.ant1news.gr Πάτρα: Δεν βρέθηκαν σημάδια κακοποίησης στο 7 μηνών βρέφος που νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο | Κοινωνία | ANT1News

Κοινωνία

22 Ιουνίου 2026 16:18

Πάτρα: Δεν βρέθηκαν σημάδια κακοποίησης στο 7 μηνών βρέφος που νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο

Ο ιατροδικαστής Πατρών δεν εντόπισε ίχνη παλαιάς κακοποίησης, ενώ δεν αποκλείει το τραύμα στον μηρό να προκλήθηκε από πτώση.

Πάτρα: Δεν βρέθηκαν σημάδια κακοποίησης στο 7 μηνών βρέφος που νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Σε σύλληψη της μητέρας προχώρησαν οι αρχές, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, έπειτα από καταγγελία των γιατρών του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, που νοσηλεύουν από το Σάββατο βρέφος 7 μηνών με κάταγμα στον μηρό και εκδορές στο κεφάλι.

Το βρέφος εισήχθη στο νοσοκομείο το Σάββατο και το ιατρικό προσωπικό, αξιολογώντας τη φύση και την κλινική εικόνα των τραυματισμών, έκρινε ότι τα ευρήματα εγείρουν ενδείξεις κακοποίησης. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές του νοσοκομείου, τα τραύματα δεν συνάδουν με την εκδοχή τυχαίου ατυχήματος που επικαλείται η μητέρα.

Η μητέρα υποστηρίζει ότι το βρέφος έπεσε από το κρεβάτι που το είχαν, ανάμεσα σε δύο μαξιλάρια, τη στιγμή που εκείνη έφυγε από τον χώρο για να πάει να φτιάξει γάλα για το άλλο τους παιδί. Ωστόσο, οι θεράποντες γιατροί, μετά από κλινική αξιολόγηση των ευρημάτων, αποφάσισαν να ενημερώσουν άμεσα τις Αρχές, θέτοντας υπόνοιες κακοποίησης ή σοβαρής παραμέλησης.

Η αστυνομία κάλεσε ιατροδικαστή, η οποία εξέτασε το βρέφος χθες Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος τελικά δείχνει να μην έχει υποστεί κακοποίηση. Ο ιατροδικαστής Πατρών δεν εντόπισε ίχνη παλαιάς κακοποίησης, ενώ δεν αποκλείει το τραύμα στον μηρό να προκλήθηκε από πτώση. Η κατάσταση της υγείας του βρέφους παρακολουθείται στενά από το ιατρικό προσωπικό, ενώ η παραμονή του στο νοσοκομείο κρίνεται απαραίτητη για την παροχή της ενδεδειγμένης φροντίδας.

Πηγή: tempo24.news

Ειδήσεις σήμερα: 

Βρετανία: Πώς θα επιλεχθεί ο διάδοχος του Στάρμερ

Στα χέρια του Λιμενικού 44χρονος διακινητής - Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης

Γιαννακόπουλος: Ήρθε η ώρα να ξαναγράψουμε ιστορία!


12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)