Κοινωνία
Στον ανακριτή ο 76χρονος υπεύθυνος για την πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο - Ελεύθερος ενόψει προκαταρκτικής εξέτασης
Ο υπαίτιος, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης και την ομολογία του, φέρεται να προκάλεσε σπινθήρες, προβαίνοντας σε επικίνδυνη συμπεριφορά με το αυτοκίνητό του, ενώ εμφάνιζε και ενδείξεις μέθης.

Άκουσε το άρθρο
Στα δικαστήρια έφθασε πριν από λίγο ο 76χρονος που προκάλεσε την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, Σάββατο 4 Ιουλίου, στις 20:30 περίπου, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, κινητοποιώντας ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Στη συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερος ενόψει προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ διερευνάται ποια είναι η έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά, εάν υπάρχουν κοινωφελείς εγκαταστάσεις και αν προκύπτουν ευθύνες τρίτων.
Για τον 76χρονο αναμένονται αιματολογικές εξετάσεις για ανίχνευση αλκοόλ.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή, για τη διερεύνηση και την άμεση εξιχνίαση των αιτιών της πυρκαγιάς, μετέβη στη Θεσσαλονίκη ειδικό κλιμάκιο έμπειρων στελεχών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) από την Αθήνα, προκειμένου να συνδράμει το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) Θεσσαλονίκης στις έρευνες.
Ο υπαίτιος, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης και την ομολογία του, φέρεται να προκάλεσε σπινθήρες, προβαίνοντας σε επικίνδυνη συμπεριφορά με το αυτοκίνητό του, ενώ εμφάνιζε και ενδείξεις μέθης.
Ο 76χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς πριν οδηγηθεί ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών.
Η άμεση κινητοποίηση και η συντονισμένη δράση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και του Α.Κ.Α.Ε.Ε. Θεσσαλονίκης οδήγησαν στην ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης.
Kιλκίς: Τρεις συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών από αμέλεια
Συναγερμός στη Βασιλίσσης Σοφίας για ύποπτη βαλίτσα - Αποκαθίσταται η κυκλοφορία
Ωραιόκαστρο: Στο εργοστάσιο ανακύκλωσης επικεντρώνεται η επιχείρηση κατάσβεσης
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

