Καιρός
Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο
Αναλυτική πρόγνωση από την μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Χαρά Μάλεση
Άκουσε το άρθρο
Της Χαράς Μάλεση
Μέχρι και σήμερα ο Σεπτέμβρης έχει μπει αποφασισμένος να παρατείνει την καλοκαιρινή μας διάθεση, όμως δεν θα αντιστέκεται για πολύ ακόμα η χώρα μας στην έλευση κακοκαιριών αλλά και στο φθινόπωρο. Αφού από Κυριακή κάτι αλλάζει. Η μετάβαση βέβαια φαίνεται πως θα γίνει ομαλά και χωρίς ακρότητες.
Πιο αναλυτικά, αύριο, Σάββατο, ξεκινώντας από βόρεια με αίθριο καιρό θα ξεκινήσει η μέρα, όμως από το μεσημέρι θα αρχίσει να συννεφιάζει και θα εκδηλωθούν βροχές - μπόρες και πιθανές καταιγίδες αρχικά στην Ήπειρο και στα Βόρεια Επτάνησα ενώ προς το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας την κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Την ίδια ώρα στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες θα έχουμε ηλιοφάνεια.
Κατεβαίνοντας νοτιότερα, αίθριος αναμένεται να ξεκινήσει και εκεί ο καιρός με κάποιες νεφώσεις στα ορεινά όπου και πιθανώς να βγουν κάποιες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Παράλληλα, στις Κυκλάδες, στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια ο ήλιος θα κυριαρχεί.
Τέλος ταξιδεύοντας ακόμα νοτιότερα προς την Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι ηλιόλουστες σε ολη την διάρκεια της ημέρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν για ακόμα μία μέρα βοριάδες στα πελάγη μας, έως 5 μποφόρ και έως 6 στο Ιόνιο, στην θάλασσα των Κυθήρων και στην περιοχή των Δωδεκανήσων. Παράλληλα στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν πιο ασθενείς.
Η ζέστη παρατείνεται και θερμότερες αέριες μάζες αλλά και η υποχώρηση του μελτεμιού επηρεάζουν το θερμόμετρο, για να φτάσει τους 34-36 βαθμούς κελσίου σε κλειστές πεδινές περιοχές της Ηπειρωτικής χώρας. Παράλληλα, στα νησιά μας, στα ορεινά και στα παράκτια τμήματα της χώρας οι συνθήκες θα είναι πιο δροσερές, ενώ όσο μικραίνει η μέρα η δροσιά την νύχτα είναι πιο αισθητή.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βοριάδες στα ανατολικά του νομού έως 4 μποφόρ και αργότερα νοτιάδες ενώ στον Σαρωνικό θα πνέουν ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 34 βαθμούς Κελσίου την ώρα που πιο δροσερές θα είναι οι συνθήκες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια.
Πηγαίνοντας βορειότερα, στην Θεσσαλονίκη, θα ξυπνήσουμε με αίθριο καιρό και κάποιες νεφώσεις που αργότερα θα δώσουν βροχές και πιθανές καταιγίδες πιο έντονες προς το τέλος της ημέρας. Θαλάσσια αύρα στον Θερμαϊκό με νοτιάδες ασθενείς και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή περιμένουμε τις πρώτες αξιόλογες αλλά επιλεκτικές βροχές την ίδια ώρα που η δροσιά θα επιβληθεί της ζέστης αφού ο υδράργυρος πέφτει αισθητά, ακουμπώντας βέβαια τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Συνεπώς φίλες και φίλοι, ήρθε η ώρα να μεταβούμε ομαλά από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο.
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

