Τεχνολογία

14/03/2025 15:30

Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)

Μείνετε ενημερωμένοι κι εσείς, έγκυρα και έγκαιρα, για τις ειδήσεις που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον χρηστών των social media σήμερα, Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2025.

-

Άκουσε το άρθρο

Παρασκευή, 14 Μαρτίου σήμερα και το Ant1news.gr σας παρουσιάζει ένα σύντομο βίντεο με τον Αντώνη Σεφερλή με ορισμένες ειδήσεις, μέσα από τα social media του ΑΝΤ1…

Νέα κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανακοινώθηκε νωρίτερα. Η νεότερη γενιά και οι γυναίκες αποκτούν πιο δυναμική παρουσία. Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο οικονομικών, με τον Κωστή Χατζηδάκη να μετακινείται στο Μέγαρο Μαξίμου και νέος τσάρος της οικονομίας να ορίζεται ο Κυριάκος Πιερακκάκης. Υπουργός Παιδείας η Σοφία Ζαχαράκη, ενώ στην θέση της στο υπουργείο οικογένειας η Δόμνα Μιχαηλίδου. Χρίστος Δήμας αναλαμβάνει την καυτή πατάτα του υπουργείου υποδομών και μεταφορών, ενώ αμετακίνητοι παραμένουν Ν Δένδιας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Μιχάλης Χρυσοχοίδης μεταξύ άλλων.

Συναυλία στη μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας Τεμπών, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη πλατεία Συντάγματος. Καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους με τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στο σιδηδροδρομικό δυστύχημα. Την απόδοση των ευθυνών όσο ψηλά και αν βρίσκονται ζήτησαν οι συγγενείς των θυμάτων. Παρούσα και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία ανέβηκε με υψωμένη γροθιά στην σκηνή και ζήτησε από τον κόσμο να μην σταματήσουν να διεκδικούν.

Tραγική εξέλιξη είχε η αναζήτηση του 21χρονου Γερμανού τουρίστα που είχε εξαφανιστεί στο φαράγγι Σαμαριάς στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη σορό του άτυχου άνδρα εντόπισαν ορειβάτες την Παρασκευή το πρωί στον Γκίγκιλο και συγκεκριμένα κοντά στο «Μιτάτο του Τζάτζιμου», μία επικίνδυνη και δύσβατη περιοχή. Η αναζήτηση για τον νεαρό διήρκεσε έναν μήνα, από τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η εξαφάνισή του από το πάρκινγκ στο Ξυλόσκαλο στα Χανιά, με τις αρχές και την οικογένεια να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρουν τον Γιόχαν, αντιμετωπίζοντας κακές καιρικές συνθήκες και τις δύσβατες πλαγιές του Γκίγκιλου. Ομάδα της Πυροσβεστικής από το κλιμάκιο Ανώπολης, γνωρίζοντας πλέον την ακριβή τοποθεσία του 21χρονου, αναμένεται να ξεκινήσει επιχείρηση για να ανασύρει το σώμα του.

Στις φλόγες τυλίχθηκε ο κινητήρας αεροσκάφους της American Airlines, το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Ντένβερ. Tο δικινητήριο αεροσκάφος τύπου Boeing 737-800 που εκτελούσε την πτήση 1006 της American Airlines, , είχε αναχωρήσει από το Κολοράντο Σπρινγκς για το Ντάλας. Ωστόσο αναγκάστηκε να προσγειωθεί σε άλλο αεροδρόμιο από αυτό που ήταν ο προορισμός του στις 17:15 τοπική ώρα διότι οι χειριστές αντιλήφθηκαν δονήσεις στον δεξιό κινητήρα,όπως ανέφερε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο Boeing επέβαιναν 172 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος ενω οι αρχές διενεργούν έρευνες γα το συμβάν.

Με ένα κλικ στο Ant1news.gr και στα social media του σταθμού, έχετε πρόσβαση σε όλα τα νέα!

Παρακολουθήστε το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για όλες τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε μας στα social media:

12345   8910
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)