newbeta.ant1news.gr Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία της 39χρονης (εικόνες) | Κοινωνία | ANT1News

Κοινωνία

04/06/2026 17:36

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία της 39χρονης (εικόνες)

Συγγενείς, φίλοι, γείτονες και κάτοικοι της πόλης συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου για να αποχαιρετήσουν την άτυχη μητέρα δύο παιδιών, η οποία έχασε τη ζωή της με βίαιο τρόπο μέσα στο σπίτι της.

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία της 39χρονης (εικόνες)
-

Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η κηδεία της 39χρονης Βασιλικής στην Καλαμάτα, λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονία της από τον σύζυγό της.

Συγγενείς, φίλοι, γείτονες και κάτοικοι της πόλης συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου για να αποχαιρετήσουν την άτυχη μητέρα των δύο παιδιών.

Δεκάδες πολίτες έδωσαν το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία, κρατώντας λευκά λουλούδια και αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη της 39χρονης.

κηδεια-καλαματα

Η σορός της Βασιλικής έφτασε στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Καλαμάτας λίγο πριν από τις 19:00, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα φορτισμένο. Πολλοί από τους παρευρισκόμενους δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, ενώ κοινό ήταν το αίτημα να μην ξεχαστεί ποτέ η ιστορία της.

κηδεια-καλαματα

κηδεια-καλαματα


Συγκλονίζουν η αδελφή και η θεία της

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία ήταν η αδελφή και η θεία της 39χρονης, οι οποίες προσπαθούν να διαχειριστούν τον αβάσταχτο πόνο της απώλειας, αλλά και να σταθούν δίπλα στα δύο ανήλικα παιδιά που άφησε πίσω της η Βασιλική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο κορίτσια, ηλικίας 10 και 6 ετών, αναζητούσαν από την πρώτη στιγμή τη μητέρα τους. Η ενημέρωσή τους για τον θάνατό της έγινε με τη συνδρομή ειδικών ψυχολόγων και παρουσία στενών συγγενικών προσώπων, ώστε να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά δύσκολη αυτή στιγμή με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία.

Η αδελφή της άτυχης γυναίκας έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή της να αναλάβει τη φροντίδα και την ανατροφή των δύο παιδιών.

Τα δύο ανήλικα κορίτσια εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου βρίσκονται υπό ιατρική και ψυχολογική παρακολούθηση μετά το σοκ που υπέστησαν.

Ο 41χρονος σύζυγος της 39χρονης, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία, αναμένεται να απολογηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή. Σε βάρος του έχουν ασκηθεί διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενδοοικογενειακή βία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Πηγή: patrisnews.com 

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέα επιχείρηση της αστυνομίας σε οικισμούς των Αχαρνών

Μητσοτάκης από Σόφια: Γεωπολιτική αναβάθμιση της περιοχής με χερσαίο άξονα από την Ελλάδα έως την Ουκρανία

Φιλοθέη: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Άλσος του λόφου - Αναζητούνται μελισσοκόμοι (βίντεο)

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)