Κοινωνία
Ξεκινά η πολυαναμενόμενη δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Συγγενείς των θυμάτων ζητούν δικαίωση για τους 57 νεκρούς και καλούν τους δικαστές να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Άκουσε το άρθρο
Απομένουν δυο 24ωρα και όλα τα φώτα θα εστιαστούν στο συγκρότημα Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο μεταμορφώθηκε σε δικαστική αίθουσα για να φιλοξενήσει την ιστορική δίκη για την τραγωδία στα Τέμπη.
Στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 36 κατηγορούμενοι, μη πολιτικά πρόσωπα. Ανάμεσά τους ο σταθμάρχης, καθώς και συνάδελφοί του που εγκατέλειψαν το πόστο τους, με την πλειονότητα των στελεχών του ΟΣΕ και της ΡΑΣ να βαρύνονται με κακουργήματα που επισύρουν πολυετείς καθείρξεις. Οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας ζητούν δικαίωση.
Η αίθουσα όπου θα διεξαχθεί η δίκη είναι διαμορφωμένη σε τρία επίπεδα, διαθέτοντας κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, οθόνες και ηχεία, προκειμένου όλοι οι παρευρισκόμενοι να έχουν πλήρη εικόνα της διαδικασίας.Στην δίκη θα καταθέσουν πάνω από 150 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ θα παραστούν πάνω από 250 δικηγόροι. Έχουν οριστεί 6 μέλη της δικαστικής έδρας. Ετσι λοιπόν, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας θα συγκροτηθεί από την πρόεδρο, δυο εφέτες δικαστές και την εισαγγελέα. Θα υπάρχουν όμως και δυο αναπληρωματικά μέλη [μια εφέτης και μια πρόεδρος].
Από τις αρχές έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
ΝΒΑ: Ο "βασιλιάς" Τζέιμς ισοφάρισε ρεκόρ 30 χρόνων
Λόφος Λυκαβηττού: Ειδική δράση για την αντιμετώπιση τροχονομικών παραβάσεων
Hellenic Train: 24ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!


