newbeta.ant1news.gr Ντόχα: Ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τον Ρούμπλεφ | Αθλητικά | ANT1News

Αθλητικά

19 Φεβρουαρίου 2026 16:22

Ντόχα: Ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τον Ρούμπλεφ

Ο Έλληνας πρωταθλητής, δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να περάσει στα ημιτελικά του τουρνουά.

Ντόχα: Ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τον Ρούμπλεφ
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ σταμάτησε στα προημιτελικά την πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά ATP 500 της Ντόχα. Ο Ρώσος, κάτοχος του τίτλου του Qatar Οpen από πέρυσι, επικράτησε του Έλληνα τενίστα με 6-3, 7-6(2) και πέρασε στην τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσει, είτε τον Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ, είτε τον επίσης Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ.

Ένα διπλό λάθος του Τσιτσιπά έδωσε στον Ρώσο την ευκαιρία να πετύχει νωρίς (στο 3ο γκέιμ) break, το οποίο ο Έλληνας πρωταθλητής είχε την ευκαιρία λίγο αργότερα να ανταποδώσει. Έχασε όμως τέσσερα break points στο 6ο γκέιμ και άλλο ένα στο 8ο, με τον Ρούμπλεφ όχι μόνο να κρατάει το σερβίς του, αλλά να κλείνει και το πρώτο σετ με νέο break (6-3).

Εξαιρετικά αποτελεσματικοί στο σερβίς στο δεύτερο σετ, οι δύο παίκτες δεν άφησαν περιθώριο ο ένας στον άλλο να πιστέψει καν ότι θα μπορούσε να το «σπάσει», με φυσική συνέπεια να διαμορφωθεί σχετικά γρήγορα το 6-6 και το παιχνίδι να οδηγηθεί στο τάι-μπρέικ. Εκεί ο Ρούμπλεφ προηγήθηκε 3-0 και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τσιτσιπά, κερδίζοντας με 7-2 και παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά.

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)