Αθλητικά
ΑΕΚ – Προμηθέας: Κυριάρχησε, νίκησε και κάλυψε και τη διαφορά
Δέκα μέρες μετά την άνετη νίκη της για το BCL, η ΑΕΚ έκανε ένα μεγάλο βήμα για την τρίτη θέση.

Άκουσε το άρθρο
Έχει βρει το… κουμπί του Προμηθέα η ΑΕΚ! Μετά την επιβλητική νίκη για το BCL πριν από δέκα μέρες, η Ένωση νίκησε τους Πατρινούς στη «Sunel Arena» και στο πρωτάθλημα, με 91-71 για τη 18η αγωνιστική της Basket League. Στο 10-8 πλέον οι «κιτρινόμαυροι» που είναι μόνοι στην τρίτη θέση, στο 8-10 έπεσαν οι φιλοξενούμενοι που έχασαν και τη διαφορά από το πρώτο παιχνίδι (+8).
Κορυφαίος για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν ο Χέιλ που σταμάτησε στους 22 πόντους ενώ είχε και 4 ριμπάουντ με 5 ασίστ. Εξαιρετικός και ο Κουζμίνσκας με 17 πόντους ενώ 15 είχε ο ανεβασμένος Γκρέι. Για τον Προμηθέα ο Γουόκερ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, αλλά δεν έφτανε.
Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με +8 (15-23, 9'), αλλά η ΑΕΚ μάζεψε γρήγορα τη διαφορά και ισοφάρισε σε 27-27 (15') με τον Χέιλ. Μάλιστα πήγε στα αποδυτήρια με 42-35 και δεν κοίταξε ξανά πίσω.
Γκρέι και Νετζήπογλου ανέβασαν τη διαφορά στο +16 (51-35, 23') και κάπου εκεί ουσιαστικά το ματς τελείωσε. Στην τελευταία περίοδο η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +24 (84-60, 37'), με την ΑΕΚ να παίρνει τελικά τη νίκη με 91-71 και τον νεαρό Νικολάου να καρφώνει και να αποθεώνεται στο φινάλε.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-23, 42-35, 66-52, 91-71
Σεισμοί - Λέκκας στον ΑΝΤ1: Αποκλείουμε το “ξύπνημα” του ηφαιστείου
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο καταδικάζει τις κυρώσεις Τραμπ
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!