newbeta.ant1news.gr Το Ισραήλ απαντά στην Ισπανία για τις κατηγορίες σχετικά με υποκίνηση των μεταναστευτικών ροών στη Θέουτα | Κόσμος | ANT1News

Κόσμος

31 Αυγούστου 2026 17:21

Το Ισραήλ απαντά στην Ισπανία για τις κατηγορίες σχετικά με υποκίνηση των μεταναστευτικών ροών στη Θέουτα

«(ο Σάντσεθ) είπε πάλι ψέματα, κατηγορώντας με απίστευτο τρόπο το Ισραήλ ότι διαδίδει παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τα γεγονότα στη Θέουτα. Αυτό είναι ένα κατάπτυστο ψέμα», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντεον Σάαρ στο X.

Το Ισραήλ απαντά στην Ισπανία για τις κατηγορίες σχετικά με υποκίνηση των μεταναστευτικών ροών στη Θέουτα
-

Η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγόρησε σήμερα τον Πέδρο Σάντσεθ για «κατάπτυστο ψέμα», μετά τις δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ότι υπάρχουν ενδείξεις πως το Ισραήλ και η Ρωσία διέδωσαν την παραπληροφόρηση σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική της Ισπανίας που προκάλεσε τον περασμένο μήνα τη συρροή μεταναστών στη Θέουτα.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Cadena Ser, «(ο Σάντσεθ) είπε πάλι ψέματα, κατηγορώντας με απίστευτο τρόπο το Ισραήλ ότι διαδίδει παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τα γεγονότα στη Θέουτα. Αυτό είναι ένα κατάπτυστο ψέμα», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντεον Σάαρ στο X.

Περισσότεροι από 72.000 μετανάστες πέρασαν ατάκτως από το Μαρόκο μέσα στον μικρό ισπανικό θύλακα στις 30 και 31 Ιουλίου, προκαλώντας ανησυχία σ' ολόκληρο τον ευρωπαϊκό συνασπισμό. Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη απόπειρά τους αυτή, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της Θέουτα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κυψέλη: Περισσότερες από δέκα μαχαιριές βρέθηκαν στην πλάτη του βρέφους

Νέος Κόσμος: Βρέθηκε ανθρώπινη σορός κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διαμέρισμα

Ελβετία: Η αστυνομία συνέλαβε έναν υπόπτο μετά τη φονική ένοπλη επίθεση σε rave party

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)