Πολιτισμός
Βραβεία Emmy: Η συγκινητική αποθέωση του Μάικλ Τζ. Φοξ και το μήνυμα ελπίδας για το Πάρκινσον
Ο βραβευμένος με πέντε Βραβεία Emmy τιμήθηκε για την «καθοριστική συμβολή του στην έρευνα και την ευαισθητοποίηση για τη νόσο του Πάρκινσον».

Άκουσε το άρθρο
Mέσα σε ένα κλίμα έντονης συγκίνησης, ο Μάικλ Τζ. Φοξ (Michael J. Fox) γνώρισε την αποθέωση από το κοινό στην 78η τελετή απονομής των Emmys, παραλαμβάνοντας το Ανθρωπιστικό Βραβείο Bob Hope. Τα λόγια του χάρισαν μία από τις πιο φορτισμένες στιγμές της βραδιάς.
Ο βραβευμένος με πέντε Βραβεία Emmy τιμήθηκε για την «καθοριστική συμβολή του στην έρευνα και την ευαισθητοποίηση για τη νόσο του Πάρκινσον».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, την οποία προλόγισε η συμπρωταγωνίστριά του στη σειρά «The Good Wife», Τζουλιάνα Μάργκουλις (Julianna Margulies), ο Φοξ ευχαρίστησε την Ακαδημία Τηλεόρασης «για αυτή την τεράστια τιμή», σύμφωνα με το Variety.
Μιλώντας για τον Μπομπ Χόουπ, προς τιμήν του οποίου θεσπίστηκε το βραβείο, ο διάσημος ηθοποιός αναφέρθηκε στην αδιάκοπη προσφορά του σπουδαίου καλλιτέχνη προς τους συνανθρώπους του.
«Διδάχθηκα από το παράδειγμά του. Δεν μπορούσα να ξέρω πόσο θα επηρέαζαν αυτά τα μαθήματα τη δική μου ζωή μέχρι τα τέλη της δεκαετίας των 20 μου, όταν η μοίρα μου επιφύλασσε έναν ρόλο που δεν ήθελα. Αρχικά κράτησα τη διάγνωση μυστική. Ανησυχούσα ότι θα επηρέαζε τη δουλειά μου και τις σχέσεις μου με το κοινό», σημείωσε.



Μαρτυρία: Έχω κάνει 18 φορές πλασμαφαίρεση - Τον Μαζωνάκη τον σκότωσαν οι εγκληματίες
Περισυλλογή μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο νότια της Γαύδου
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

