newbeta.ant1news.gr Χανταϊός: Ξεκινά η απομάκρυνση επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο | Κόσμος | ANT1News

Κόσμος

Σήμερα 11:07

Χανταϊός: Ξεκινά η απομάκρυνση επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο

Πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία απομάκρυνσης επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο.

Χανταϊός: Ξεκινά η απομάκρυνση επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Η Ισπανία ξεκίνησε σήμερα τη διαδικασία απομάκρυνσης επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο όπου εμφανίστηκε εστία χανταϊού και έχει αγκυροβολήσει κοντά στην Τενερίφη, με υγειονομικούς αξιωματούχους να επιβιβάζονται στο πλοίο για να διενεργήσουν τους τελικούς ελέγχους και να ξεκινήσουν τη διαδικασία αποβίβασης, δήλωσε το ισπανικό υπουργείο Υγείας.

Το πρώτο γκρουπ επιβατών, που είναι Ισπανοί, θα μεταφερθεί στην ακτή με μικρά σκάφη και στη συνέχεια με λεωφορεία στο τοπικό αεροδρόμιο προκειμένου να πετάξουν στη Μαδρίτη με ισπανικό κυβερνητικό αεροσκάφος, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, τονίζοντας ότι δεν θα έχουν καμία επαφή με άλλα πρόσωπα.

Η διαδικασία απομάκρυνσης επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο εμφανίστηκε εστία χανταϊού και έχει αγκυροβολήσει κοντά στην Τενερίφη, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και θα διαρκέσει έως αύριο, Δευτέρα, το απόγευμα τοπική ώρα, δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας της Ισπανίας. Ακόμα, Ισπανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι επιβάτες δεν θα φύγουν από το πλοίο πριν φθάσει το αεροσκάφος που έχει οριστεί για την απομάκρυνσή τους, ενώ θα πετάξουν στη συνέχεια για τη Μαδρίτη με ισπανικό στρατιωτικό αεροσκάφος τονίζοντας ότι δεν θα έχουν καμία επαφή με άλλα πρόσωπα.

Οι Ισπανοί θα είναι οι πρώτοι που θα αποβιβαστούν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ενώ θα ακολουθήσουν επιβάτες από την Ολλανδία, το αεροπλάνο των οποίων θα μεταφέρει επίσης επιβάτες από τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα, όπως σημειώνει το Reuters.

Στη συνέχεια, θα απομακρυνθούν επιβάτες από την Τουρκία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, πρόσθεσε η υπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο λιμάνι της Τενερίφης.

Χώρες, όπως το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ολλανδία επιβεβαίωσαν χθες ότι απέστειλαν αεροσκάφη για την απομάκρυνση των πολιτών τους, αν και τοπικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι στα Κανάρια Νησιά δήλωσαν ότι δεν έχουν ακόμα φθάσει όλα τα αεροπλάνα.

Όλοι οι επιβαίνοντες στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο MV Hondius θεωρούνται επαφές υψηλού κινδύνου προληπτικά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που τονίζει ωστόσο ότι ο κίνδυνος για τον ευρύτερο πληθυσμό παραμένει χαμηλός.

Σε έκθεση που εκδόθηκε από το ισπανικό υπουργείο Υγείας πριν ελλιμενιστεί το MV Hondius στην Τενερίφη επιβεβαιώθηκε ότι το σκάφος πέρασε όλους τους απαραίτητους ελέγχους πριν ρίξει άγκυρα.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχαν οι ειδικοί που επιβιβάστηκαν στο πλοίο, οι συνθήκες υγιεινής και περιβάλλοντος είναι κατάλληλες και δεν έχουν εντοπίσει τρωκτικά, επομένως η μετάδοση μέσω έκθεσης σε τρωκτικά επί του πλοίου δεν είναι πιθανή», σύμφωνα με την έκθεση αυτή.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο "χάρτης" πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 15 Μαΐου

Γιορτή της Μητέρας: Η “πηγή της ζωής” και η ιστορία της ημέρας που της... αφιερώθηκε!

Χανταϊός: Το κρουζιερόπλοιο Hondius φθάνει στην Τενερίφη

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)