newbeta.ant1news.gr Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι έπληξαν δύο ιρανικά τάνκερ που προσπαθούσαν να παραβιάσουν τον αποκλεισμό | Κόσμος | ANT1News

Κόσμος

Σήμερα 19:00

Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι έπληξαν δύο ιρανικά τάνκερ που προσπαθούσαν να παραβιάσουν τον αποκλεισμό

Λίγο νωρίτερα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί κατηγόρησε τις ΗΠΑ για “κατάφωρη παραβίαση” της εκεχειρίας, έπειτα από προηγούμενες ανταλλαγές πληγμάτων μεταξύ των εμπόλεμων μερών.

Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι έπληξαν δύο ιρανικά τάνκερ που προσπαθούσαν να παραβιάσουν τον αποκλεισμό
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι "εξουδετέρωσε" βάλλοντας εναντίον τους, δύο πλοία που έφεραν σημαία Ιράν, τα οποία προσπαθούσαν να φθάσουν σε ιρανικό λιμάνι στο Κόλπο του Ομάν "κατά παράβαση του συνεχιζόμενου αμερικανικού αποκλεισμού".

Αμερικανικό αεροσκάφος "εξουδετέρωσε τα δύο πετρελαιοφόρα βάλλοντας με πυρομαχικά ακριβείας στα φουγάρα τους" εμποδίζοντάς τα να εισέλθουν στο Ιράν, δήλωσε μέσω της πλατφόρμας Χ η αμερικανική διοίκηση για την περιοχή.

Εν τω μεταξύ, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε ότι “σποραδικές συγκρούσεις” διεξάγονται μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας και του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στα Στενά του Ορμούζ, παρά την κατάπαυση του πυρός που ισχύει επισήμως.

“Εδώ και μια ώρα, σποραδικές συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα μεταξύ των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων και αμερικανικών πολεμικών πλοίων στα Στενά του Ορμούζ”, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars χωρίς να αναφέρει περισσότερα στοιχεία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δολοφονία Νικήτα: Σε φυλακή εκτός Κρήτης ο 54χρονος και η σύζυγός του

Θρίλερ με "άρωμα κατασκοπείας": Μυστήριο με το σκάφος - drone στη Λευκάδα

ΒΟΑΚ: Πεζός παρασύρθηκε από ΙΧ σε σημείο με ανεπαρκή φωτισμό




12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)