newbeta.ant1news.gr Επιχειρηματίας δολοφονήθηκε σε πολυτελές προάστιο του Παρισίου - Είχε καταδικαστεί για την δολοφονία μιας γυναίκας | Κόσμος | ANT1News

Κόσμος

Σήμερα 18:06

Επιχειρηματίας δολοφονήθηκε σε πολυτελές προάστιο του Παρισίου - Είχε καταδικαστεί για την δολοφονία μιας γυναίκας

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς που προήλθαν από περίστροφο που χρησιμοποίησαν δύο άνδρες, οι οποίοι φορούσαν κράνη, επέβαιναν σε σκούτερ και διέφυγαν από το σημείο.

Επιχειρηματίας δολοφονήθηκε σε πολυτελές προάστιο του Παρισίου - Είχε καταδικαστεί για την δολοφονία μιας γυναίκας
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Ένας Γάλλος επιχειρηματίας, καταδικασμένος για απάτες και για τη δολοφονία μιας νεαρής Ισραηλινής σε τροχαίο δυστύχημα στο Τελ Αβίβ το 2011, έπεσε νεκρός σήμερα από πυρά σε δρόμο στο Νεϊγί-συρ-Σεν, ένα πολυτελές προάστιο του Παρισιού.

Περίπου στις 9:30 το πρωί (10:30 ώρα Ελλάδας), ο 51χρονος Ερίκ Ρομπίκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από δύο άνδρες , τόνισαν οι δικαστικές αρχές.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς που προήλθαν από περίστροφο που χρησιμοποίησαν δύο άνδρες, οι οποίοι φορούσαν κράνη, επέβαιναν σε σκούτερ και διέφυγαν από το σημείο.

Ο Ρομπίκ έγινε πρωτοσέλιδο αφού σκότωσε την 25χρονη Ισραηλινή Λι Ζεϊτούνι, οδηγώντας μεθυσμένος και με ταχύτητα ένα SUV στο Τελ Αβίβ στις 16 Σεπτεμβρίου 2011, και τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας το θύμα.

Ώρες μετά το δυστύχημα, ο ίδιος μαζί με έναν συνεπιβάτη στο όχημα που οδηγούσε διέφυγαν στη Γαλλία.

Καθώς η Γαλλία δεν εκδίδει υπηκόους της σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η υπόθεση προκάλεσε ένταση στις γαλλο-ισραηλινές σχέσεις και διαρκείς πολιτικές και δημόσιες πιέσεις και στις δύο χώρες.

Ο επιχειρηματίας δικάστηκε από το Ποινικό Δικαστήριο του Παρισιού και καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2014 σε πέντε χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία υπό την επήρεια αλκοόλ και παράλειψη παροχής βοήθειας σε άτομο που βρισκόταν σε κίνδυνο.

Φυλακίστηκε αμέσως μετά τη δίκη του, και ο επιβάτης του αυτοκινήτου Κλοντ Kαγιάτ καταδικάστηκε επίσης σε 15μηνη φυλάκιση.

Τον Ιανουάριο του 2024, στο πλαίσιο μιας μεγάλης υπόθεσης διεθνούς απάτης, που αφορούσε ένα εκατομμύριο ευρώ σε αγορά αυτοκινήτων από εικονικές εταιρείες, ο Ρομπίκ καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης, με αναστολή δύο ετών και σε κοινωνική εργασία, να καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά στο κράτος και να αποζημιώσει τα θύματα.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη σχολιάσει τα πιθανά κίνητρα της δολοφονίας του Ρομπίκ.

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στα Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας σε σπηλιά

Αιματηρή ληστεία στο Μεταξουργείο - Τραυματίστηκε 40χρονος

Παναθηναϊκός: Πέθανε ο Γιώργος Γονιός

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)