newbeta.ant1news.gr Ουραλόγλου: 14 τουρκικά πλοία παραμένουν στο Ορμούζ – Προσπάθειες απεγκλωβισμού σε εξέλιξη | Κόσμος | ANT1News

Κόσμος

02 Απριλίου 2026 12:30

Ουραλόγλου: 14 τουρκικά πλοία παραμένουν στο Ορμούζ – Προσπάθειες απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα πληρώματα και τους καπετάνιους. Δεν υπάρχει ανθρωπιστικό πρόβλημα».

Ουραλόγλου: 14 τουρκικά πλοία παραμένουν στο Ορμούζ – Προσπάθειες απεγκλωβισμού σε εξέλιξη
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες της Άγκυρας για τον απεγκλωβισμό 14 τουρκικών πλοίων που παραμένουν εγκλωβισμένα στα Στενά του Ορμούζ, εν μέσω της κρίσης στην περιοχή.

Ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Αμπτουλκαντίρ Ουράλογλου δήλωσε ότι «η κατάσταση στο Ορμούζ συνεχίζεται», σημειώνοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια, σε συντονισμό με το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, για την απομάκρυνση των πλοίων.

Όπως ανέφερε, από τα 14 πλοία, τα τρία δεν έχουν ζητήσει να αποχωρήσουν, καθώς συμμετέχουν σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και πλοία παραγωγής ενέργειας. Για τα υπόλοιπα πλοία συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταστεί δυνατή η απομάκρυνσή τους.

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα πληρώματα και τους καπετάνιους. Δεν υπάρχει ανθρωπιστικό πρόβλημα», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η κατάσταση παρακολουθείται στενά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γεωργιάδης στο "Πρωινό": Η κυρία Καρυστιανού έχει ένα στίγμα έντονα δεξιό, με λαϊκίστικα στοιχεία

Βέροια: Κατέληξε ο 7χρονος που είχε τραυματιστεί σε πάρκο

Διακοπές κυκλοφορίας στην Κεντρική Μακεδονία λόγω της κακοκαιρίας "Erminio"

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)