Κόσμος
Βρετανία: Σε ετοιμότητα το αεροπλανοφόρο HMS Prince of Wales
Τα πληρώματα του έχουν επίσης ειδοποιηθεί για πιθανή άμεση κινητοποίηση.

Άκουσε το άρθρο
Το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζει το αεροπλανοφόρο HMS Prince of Wales για πιθανή ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή.
Αυτό ανακοίνωσε το Βρετανικό Υπουργείο 'Αμυνας διευκρινίζοντας πως δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για τον απόπλου του, αλλά έχει τεθεί σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχει μειωθεί στο μισό ο χρόνος ετοιμότητας του. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα πάρει εντολή δράσης θα χρειαστεί πέντε ημέρες για να σηκώσει άγκυρες. Τα πληρώματα του έχουν επίσης ειδοποιηθεί για πιθανή άμεση κινητοποίηση.
Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου από τον Ιανουάριο η Βρετανία έχει ενισχύσει την στρατιωτική της παρουσία στη Μέση Ανατολή.
Μεταξύ άλλων έχει στείλει στην Κύπρο 400 επιπλέον άτομα και στην ευρύτερη περιοχή αεροσκάφη Typhoon, αεροσκάφη F-35, ενώ έχει εγκαταστήσει και συστήματα αεράμυνας. «Το HMS Prince of Wales βρισκόταν πάντα σε πολύ υψηλή ετοιμότητα. Τώρα αυξάνουμε την ετοιμότητα του αεροπλανοφόρου, μειώνοντας τον χρόνο που χρειάζεται για να αποπλεύσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Υπουργείου 'Αμυνας.
!?????????BREAKING | According to Sky News, Britain is preparing to send the Royal Navy aircraft carrier HMS Prince of Wales (R09) to the Middle East region.
— Visioner (@visionergeo) March 7, 2026
See the latest updates with us: @visionergeo pic.twitter.com/UAn3URzdpZ
Το Prince of Wales ένα από τα πιο σύγχρονα πολεμικά πλοία της Ευρώπης
Σύμφωνα με το Βρετανικό Υπουργείο 'Αμυνας μαζί με το αδελφό του πλοίο το HMS Queen Elizabeth αποτελούν τον βασικό πυλώνα της ναυτικής ισχύος του Ηνωμένου Βασιλείου για επιχειρήσεις μεγάλης εμβέλειας. Έχει εκτόπισμα περίπου 65.000 τόνων και μήκος 280 μέτρων. Μεταφέρει αεροσκάφη F-35 και συνοδεύεται από μια σειρά άλλων σκαφών και ένα υποβρύχιο. Σταθμεύει στην ναυτική βάση το Πόρτσμουθ στην νότια Αγγλία.
Το Ιράν υπόσχεται να συνεχίσει "εντατικά" τα πλήγματα - Εκρήξεις σε χώρες του Κόλπου (βίντεο)
Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Καμπάς στον ΑΝΤ1: Η Τουρκία θέλει να δείχνει παρούσα
Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2026: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!


