newbeta.ant1news.gr Ινδονησία: Zευγάρι υποβλήθηκε σε μαστίγωση με 140 χτυπήματα για σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου | Κόσμος | ANT1News

Κόσμος

31/01/2026 11:00

Ινδονησία: Zευγάρι υποβλήθηκε σε μαστίγωση με 140 χτυπήματα για σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου

Δέχτηκαν από 140 χτυπήματα στην πλάτη τους με ραβδί από μπαμπού: 100 για σεξουαλικές επαφές εκτός γάμου και 40 για κατανάλωση αλκοόλ.

Ινδονησία: Zευγάρι υποβλήθηκε σε μαστίγωση με 140 χτυπήματα για σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Ένας άνδρας και μια γυναίκα, που καταδικάστηκαν από ισλαμικό δικαστήριο για σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου, στη συντηρητική επαρχία Άτσεχ της δυτικής Ινδονησίας, υποβλήθηκαν σήμερα σε μαστίγωση με 140 χτυπήματα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Ο άνδρας και η γυναίκα, των οποίων οι ηλικίες δεν διευκρινίστηκαν, δέχτηκαν από 140 χτυπήματα στην πλάτη τους με ραβδί από μπαμπού: 100 για σεξουαλικές επαφές εκτός γάμου και 40 για κατανάλωση αλκοόλ, δήλωσε στο AFP ο επικεφαλής της αστυνομίας της σαρία στην Μπάντα Άτσεχ, ο Μουχάμαντ Ριζάλ.

Η γυναίκα λιποθύμησε μετά τη μαστίγωση και μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο.

Αυτή είναι μια από τις πιο σκληρές ποινές που έχουν επιβληθεί από τότε που ξεκίνησε να εφαρμόζεται ο ισλαμικός νόμος στην επαρχία το 2001.

Τέσσερα άλλα άτομα μαστιγώθηκαν δημοσίως σήμερα, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού και της συντρόφου του, οι οποίοι επίσης καταδικάστηκαν για εξωγαμιαίες σεξουαλικές επαφές. Ο καθένας από αυτούς δέχτηκε 23 χτυπήματα.

«Όπως υποσχεθήκαμε, δεν κάνουμε εξαιρέσεις, ειδικά όχι για τα ίδια μας τα μέλη. Αυτό σίγουρα αμαυρώνει τη φήμη μας», δήλωσε ο Μουχάμαντ.

Οι σεξουαλικές σχέσεις σε αυτήν την υπερσυντηρητική επαρχία, τη μόνη στη χώρα με μουσουλμανική πλειονότητα που επιβάλλει τον νόμο της σαρία, απαγορεύονται.

Η Ινδονησία απαγόρευσε τις σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου στον τελευταίο ποινικό της κώδικα το 2022, έναν νόμο που τέθηκε σε ισχύ σε εθνικό επίπεδο στις αρχές Ιανουαρίου 2026.

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδικάζουν τις δημόσιες μαστιγώσεις, αλλά η πρακτική απολαμβάνει ισχυρής υποστήριξης από τον πληθυσμό.

Η επαρχία Άτσεχ άρχισε να εφαρμόζει τον νόμο της σαρία αφού απέκτησε ειδική αυτονομία το 2001, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας της κεντρικής κυβέρνησης να καταστείλει μια μακροχρόνια αυτονομιστική εξέγερση.

Η σωματική τιμωρία με μαστιγώσεις εφαρμόζεται για διάφορα αδικήματα στην Άτσεχ, συμπεριλαμβανομένων των τυχερών παιχνιδιών, της κατανάλωσης αλκοόλ, των ομοφυλοφιλικών σχέσεων και των εξωγαμιαίων σχέσεων.

Πέρυσι, δύο άνδρες μαστιγώθηκαν δημόσια 76 φορές ο καθένας, αφού καταδικάστηκαν για σεξουαλικές σχέσεις από ισλαμικό δικαστήριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ίμια: Το χρονικό της κρίσης

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Συνεχίζει να μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων

Σήμερα το τελευταίο αντίο στους 5 φιλάθλους του ΠΑΟΚ

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)