Κόσμος
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι εκκενώθηκε το αεροδρόμιο της Άκαμπα - Διαψεύδει η Ιορδανία
Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ δήλωσαν χθες Σάββατο ότι δύο μέλη του προσωπικού τους σκοτώθηκαν στην Ιορδανία και ένα άλλο αγνοείται έπειτα από ιρανική επίθεση.

Άκουσε το άρθρο
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Αμάν ανακοίνωσε σήμερα στο Χ ότι το διεθνές αεροδρόμιο και το λιμάνι στην Άκαμπα, στη νότια Ιορδανία, εκκενώθηκαν λόγω "συγκεκριμένης και αξιόπιστης απειλής".
Ειδικότερα, η πρεσβεία ανέφερε: "Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση σε όλους τους Αμερικανούς να αποφύγουν να ταξιδέψουν είτε προς το αεροδρόμιο είτε προς το λιμάνι. Συνεχίστε να ακολουθείτε όλες τις οδηγίες ασφαλείας των ιορδανικών αρχών", χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Από την πλευρά της Ιορδανίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι ιορδανικές αρχές δεν έχουν εκδώσει οποιαδήποτε απόφαση σήμερα για εκκένωση του αεροδρομίου ή του λιμανιού στην Άκαμπα, αφότου η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Αμάν ανέφερε ότι αυτά εκκενώθηκαν λόγω αξιόπιστης απειλής.
"Καμία πιθανή απειλή δεν έχει καταγραφεί από τις σχετικές ιορδανικές αρχές τις τελευταίες ώρες", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μοχάμαντ αλ Μομάνι σε γραπτή δήλωση προς το Reuters. "Το αεροδρόμιο και το λιμάνι λειτουργούν κανονικά", συμπλήρωσε.
Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ δήλωσαν χθες Σάββατο ότι δύο μέλη του προσωπικού τους σκοτώθηκαν στην Ιορδανία και ένα άλλο αγνοείται έπειτα από ιρανική επίθεση.
Την τελευταία εβδομάδα η Ιορδανία έχει πει κατ' επανάληψη πως αναχαίτισε ιρανικούς πυραύλους πάνω από την επικράτειά της.
Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα - Ήχησε το 112 για απομάκρυνση από τις κατοικίες
"Να ανοίξουν οι πύλες της κόλασης", ζήτησε ο Τραμπ, μετά τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτικών
Μεσσηνία: Στα Δικαστήρια οι τρεις συλληφθέντες για εμπρησμούς και εκβιασμούς
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

