newbeta.ant1news.gr ΗΠΑ: Να αναλογιστούν οι ΗΠΑ τα ιδανικά που διατυπώνονται στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας | Κόσμος | ANT1News

Κόσμος

03 Ιουλίου 2026 21:36

ΗΠΑ: Να αναλογιστούν οι ΗΠΑ τα ιδανικά που διατυπώνονται στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας

Με αιχμές για την προεδρία Τραμπ, η ομιλία του Ποντίφικα, για τα  250 χρόνια από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Να αναλογιστούν οι ΗΠΑ τα ιδανικά που διατυπώνονται στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Ο πάπας Λέων, ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας στην ιστορία, εγκωμίασε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον τρόπο με τον οποίο ιστορικά υποδέχονταν τους μετανάστες, προτρέποντας τους συμπατριώτες του να ανταποκριθούν στα ιδανικά που διατυπώνονται στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας.

Στην πρώτη του μεγάλη ομιλία προς τις ΗΠΑ, που μεταδόθηκε ζωντανά από το Βατικανό στο Εθνικό Κέντρο Συντάγματος της Φιλαδέλφειας, ο πάπας, ο οποίος στο παρελθόν επέκρινε τη σκληρή, αντιμεταναστευτική πολιτική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι η «Αμερική» έχει γίνει συνώνυμη της ελευθερίας σε όλον τον κόσμο, λόγω του τρόπου με τον οποίο υποδεχόταν ανέκαθεν τους μετανάστες. Πρόσθεσε ότι ελπίζει πως τα ιδανικά της ενότητας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης, τα οποία πρέσβευαν οι ιδρυτές των ΗΠΑ, θα συνεχίσουν να καθοδηγούν τη χώρα, η οποία φέτος γιορτάζει τα 250 χρόνια από την ανεξαρτησία της.

Η ομιλία αυτή, η πρώτη που επικεντρώνεται στην αμερικανική πολιτική, δόθηκε με την ευκαιρία της απονομής του Μεταλλίου της Ελευθερίας του Κέντρου, στον ποντίφικα.

«Αυτή η ιστορική επέτειος μας προσφέρει την ευκαιρία να αναλογιστούμε για ακόμα μία φορά τις ιδρυτικές αρχές του έθνους, με την ελπίδα ότι η Αμερική θα παραμείνει για πάντα πιστή στο όνειρο που της χάρισε τον τίτλο της γης των ελεύθερων και της πατρίδας των γενναίων», πρόσθεσε ο Πάπας.

Παράλληλα, προέτρεψε τις ΗΠΑ να δείξουν «αυτοσυγκράτηση» στον δημόσιο διάλογο και «σεβασμό στις απόψεις του άλλου». Χωρίς να κατονομάσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Λέων, ο οποίος κατάγεται από το Σικάγο, προέτρεψε τους Αμερικανούς να καλλιεργήσουν την «ενότητα». Ταυτόχρονα, ζήτησε να υπάρξουν νόμοι που θα αναγνωρίζουν και θα διασφαλίζουν «τη ζωή, από τη σύλληψη μέχρι τον θάνατο».

Ειδήσεις σήμερα: 

Συγκλονίζει ο Παναγιώτης Νέστορας: Κάποια αρρωστημένα μυαλά, κάποιοι εγκληματίες θέλησαν να αφαιρέσουν ζωές

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα για Μελά – Ρέππα

Φωτιά σε ταχύπλοο με τέσσερις επιβάτες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)