newbeta.ant1news.gr Formula 1: Ο Ράσελ την πρώτη νίκη της χρονιάς στην Αυστραλία, η Mercedes το "1-2" | Αθλητικά | ANT1News

Αθλητικά

08 Μαρτίου 2026 09:00 Τελευταία ενημέρωση : 08 Μαρτίου 2026 09:06

Formula 1: Ο Ράσελ την πρώτη νίκη της χρονιάς στην Αυστραλία, η Mercedes το "1-2"

Ο Τζορτζ Ράσελ και η Mercedes κυριάρχησαν στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές της σεζόν, με τον Βρετανό να ξεκινά ιδανικά το 2026.

Formula 1: Ο Ράσελ την πρώτη νίκη της χρονιάς στην Αυστραλία, η Mercedes το "1-2"
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Ο Τζορτζ Ράσελ ήταν ο νικητής στο Grand Prix Αυστραλίας, με το οποίο άνοιξε σήμερα (8/3) στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης η «αυλαία» της νέας σεζόν στη Formula 1.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes άφησε στην δεύτερη θέση τον «ομόσταυλό» του, Αντρέα Κίμι Αντονέλι, με αποτέλεσμα η βρετανική ομάδα, η οποία δικαιώθηκε από τη στρατηγική ενός πιτ-στοπ που είχε επιλέξει, να πανηγυρίσει το «1-2» σε έναν... επεισοδιακό αγώνα.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari, ενώ τέταρτος τερμάτισε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, με το δεύτερο μονοθέσιο της «σκουντερία».

Ο κάτοχος του τίτλου των οδηγών, Λάντο Νόρις (McLaren), περιορίστηκε στην πέμπτη θέση, ενώ ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος εκκίνησε από την 20ή θέση, κατάφερε να τερματίσει έκτος.

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)