newbeta.ant1news.gr Ξεκινά έρευνα για τον Λαμίν Γιαμάλ επειδή προσέλαβε καλλιτέχνες με νανισμό για τα 18α γενέθλιά του | Αθλητικά | ANT1News

Αθλητικά

15 Ιουλίου 2025 19:48

Ξεκινά έρευνα για τον Λαμίν Γιαμάλ επειδή προσέλαβε καλλιτέχνες με νανισμό για τα 18α γενέθλιά του

Πρόκειται για συνέχεια καταγγελίας που υπέβαλε ομάδα για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Ξεκινά έρευνα για τον Λαμίν Γιαμάλ επειδή προσέλαβε καλλιτέχνες με νανισμό για τα 18α γενέθλιά του
-

Άκουσε το άρθρο

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Λαμίν Γιαμάλ, ερευνάται για την πρόσληψη ατόμων με νανισμό, προκειμένου να γιορτάσει τα 18α γενέθλιά του, μια πράξη που είναι πιθανό να υπονομεύσει την αξιοπρέπεια των εμπλεκομένων, σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση.

Το Υπουργείο Κοινωνικών Δικαιωμάτων «ζήτησε από την εισαγγελία να διερευνήσει εάν έχει παραβιαστεί ο νόμος και, κατά συνέπεια, εάν έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) εκπρόσωπος του υπουργείου.

Πρόκειται για συνέχεια καταγγελίας που υπέβαλε ομάδα για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, η οποία κατηγόρησε τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα ότι προσέλαβε μια ομάδα καλλιτεχνών με νανισμό για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του το βράδυ του Σαββάτου.

Αρκετοί συμπαίκτες τους παρευρέθηκαν στο πάρτι μαζί με διάσημους μουσικούς όπως Αρκετοί συμπαίκτες τους παρευρέθηκαν στο πάρτι μαζί με διάσημους μουσικούς όπως οι Bizarrap και Bad Gyal. Δεν επιτράπηκε στους καλεσμένους να βιντεοσκοπήσουν την εκδήλωση, αλλά ένα βίντεο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχνε άτομα με νανισμό να φτάνουν στο πάρτι.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Ατόμων με Σκελετική Δυσπλασία και Νανισμό (ADEE) «καταδίκασε» και «δημόσια κατήγγειλε την πρόσληψη» αυτής της ομάδας ατόμων, υποσχόμενος «νομικές ενέργειες» για την υπεράσπιση «της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρίες».

«Είναι απαράδεκτο στον 21ο αιώνα, άτομα με νανισμό να συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται ως ψυχαγωγικοί φορείς σε ιδιωτικά πάρτι, ειδικά όταν σε αυτές τις εκδηλώσεις συμμετέχουν δημόσια πρόσωπα όπως ο Λαμίν Γιαμάλ», δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου, Καρολίνα Πουέντε.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον καταλανικό ραδιοφωνικό σταθμό RAC1, ένα από τα άτομα που προσλήφθηκαν για τη γιορτή, υπό τον όρο της ανωνυμίας, αναφέρθηκε στην προσέγγιση του συλλόγου, διαβεβαιώνοντας ότι κανείς δεν τους «έδειξε ασέβεια» κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

«Είμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι που αφιερώνονται σε αυτό που αγαπάμε να κάνουμε με εντελώς νόμιμο τρόπο», διαβεβαίωσε, προσθέτοντας ότι είχε κληθεί μαζί με τρία άλλα άτομα με νανισμό για να ζωντανέψουν τη βραδιά με χορό και μαγικά κόλπα.

«Για αρκετά χρόνια, αυτοί οι άνθρωποι (η ADEE) ήθελαν να μας βλάψουν, ήθελαν να μας εμποδίσουν να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αλλά δεν έχουν προσφέρει ούτε εργασία ούτε εκπαίδευση στους εμπλεκόμενους. Όλος αυτός ο θόρυβος οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι ήταν τα γενέθλια της Λαμίν Γιαμάλ», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ομόφωνα ένοχος ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις δύο απόπειρες βιασμού

Εύβοια: Τροχαίο με 10χρονο αγόρι – Μάχη για τη ζωή του στο Νοσοκομείο Παίδων

Τροχαίο στο Ίλιον: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της παράσυρσης των πεζών

12345 ... 8910
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)