Αθλητικά
ΠΑΟΚ: Επίσημο του Μπάνζα που πήρε το νούμερο 24
«Στην πρώτη του σεζόν στην Primeira Liga σημείωσε 17 γκολ σε 33 εμφανίσεις, επιβεβαιώνοντας την ικανότητά του να αποτελεί σταθερή απειλή στην αντίπαλη περιοχή».

Άκουσε το άρθρο
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε κι επίσημα την απόκτηση του επιθετικού Σιμόν Μπάνζα από την Αλ Τζαζίρα, με τη συμφωνία να προβλέπει μονοετή δανεισμό και οψιόν αγοράς. Ο 30χρονος, ο οποίος είδε από κοντά τη νέα του ομάδα στο νικηφόρο ντέρμπι με τον Άρη, θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 24.
Στην ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει λεπτομερώς για το νέο της απόκτημα:
"O Σιμόν Μποκοτέ Μπάνζα, γεννημένος στις 13 Αυγούστου 1996 στο Κρέιλ της Γαλλίας, με καταγωγή από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, είναι διεθνής επιθετικός.
Ο Μπάνζα ανέδειξε το ταλέντο του μέσα από τις ακαδημίες της Λανς, όπου πραγματοποίησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Με τη γαλλική ομάδα κατέγραψε συνολικά 99 συμμετοχές και 18 γκολ, αγωνιζόμενος τόσο στη Ligue 1 όσο και στη Ligue 2. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε επίσης ως δανεικός στις Μπεζιέρ και UT Πετάνζ, όπου ξεχώρισε για την παραγωγικότητά του, σημειώνοντας 18 γκολ σε μία σεζόν με την ομάδα του Λουξεμβούργου. Το 2021 μετακόμισε στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Φαμαλικάο. Στην πρώτη του σεζόν στην Primeira Liga σημείωσε 17 γκολ σε 33 εμφανίσεις, επιβεβαιώνοντας την ικανότητά του να αποτελεί σταθερή απειλή στην αντίπαλη περιοχή.
Οι εμφανίσεις του οδήγησαν στη μεταγραφή του στην Μπράγκα τον Ιούλιο του 2022. Στην πορτογαλική ομάδα συνέχισε την ανοδική του πορεία, με κορυφαία στιγμή τη σεζόν 2023-24, όταν σημείωσε 23 γκολ στην Primeira Liga, ενώ κατέκτησε και το League Cup Πορτογαλίας.
Τον Σεπτέμβριο του 2024 εντάχθηκε στην Τραμπζονσπόρ με τη μορφή μονοετούς δανεισμού, συνεχίζοντας την καριέρα του στο τουρκικό πρωτάθλημα.
Από τον Σεπτέμβριο του 2025, ο Σιμόν Μπάνζα αγωνιζόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τη φανέλα της Αλ Τζαζίρα.
Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό τον Οκτώβριο του 2023, στην ισοπαλία 1-1 απέναντι στη Νέα Ζηλανδία. Στη συνέχεια συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ΛΔ Κονγκό για το Africa Cup of Nations 2023 στην Ακτή Ελεφαντοστού. Τον Μάιο του 2026 συμπεριλήφθηκε στην τελική 26μελή αποστολή της ΛΔ Κονγκό για το FIFA World Cup 2026. Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Σιμόν!".
Γιώργος Μαζωνάκης: Το μεσημέρι το τελευταίο “αντίο” στον σπουδαίο καλλιτέχνη
Θεσσαλονίκη: Ληστεία σε βενζινάδικο
Τιμές πετρελαίου: Με άνοδο ξεκίνησε και η νέα εβδομάδα


