Σκάνδαλο Πολεοδομίας: Πολίτες καταγγέλουν στον ΑΝΤ1 τον τρόπο δράσης του κυκλώματος
Οι αρμόδιοι της Πολεοδομίας, έχοντας προφανώς "λαδωθεί" όπως αναφέρουν, απαντούσαν μονίμως ότι όλα ήταν νόμιμα.
-
Άκουσε το άρθρο
Ανοίγουν τα στόματα για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος που είχε «ορμητήριο» την Πολεοδομία Κηφισιάς. Άνδρας καταγγέλλει ότι τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους κατέθεσε αίτημα στην πολεοδομία για έλεγχο αυθαιρεσιών σε γειτονική με το σπίτι του οικοδομή.
«Έκανα μία αίτηση για τα παράπονά μου, για την καταπάτηση και για κάποιες ατασθαλίες που έχουν γίνει με κάποια παράθυρα πολύ κοντά στη μεσοτοιχία και από εκεί και πέρα περίμενα δύο μήνες να μου έρθει μία απάντηση από την πολεοδομία.»
Όπως υποστηρίζει στην νεοαναγειρόμενη οικοδομή έγινε αυτοψία, από τον προϊστάμενο της πολεοδομίας.
«Ήρθε ο προϊστάμενος μόνο, μίλησε με τους μηχανικούς της οικοδομής, γιατί ήμουν αι εγώ μπροστά, δεν είδα να κρατάει μέτρα ούτε να μετράει μου είπε όλα εντάξει και μετά από δύο μήνες μου ήρθε μία απάντηση ότι όλα βαίνουν καλώς.»
Μετά από αυτή την απάντηση αποτάθηκε σε ιδιώτη τοπογράφο και αφού το τοπογραφικό επιβεβαίωσε όπως υποστηρίζει ότι δεν έβαιναν όλα καλώς, στις 11 Νοεμβρίου έκανε ένσταση.
«Βγάλαμε τοπογραφικό στο οποίο φαίνεται μία καταπάτηση στη μεσοτοιχία. Τουλάχιστον είναι 5.5 τετραγωνικά. »
Όπως λέει, ο ίδιος περίμενε την αποκάλυψη του σκανδάλου!
«Να σας πω την αλήθεια το περίμενα γιατί είμαι ντόπιος Κηφισιώτης και γνωρίζω πάρα πολλά για την Κηφισιά. Είχαμε μία οικοδομή η οποία χτιζόταν μπροστά μας, όταν καταλάβαμε το μέγεθος της οικοδομής προβήκαμε στην πολεοδομία για να ζητήσουμε το φάκελο καθώς αναγραφόταν πάνω στην άδεια ότι ήταν διώροφη οικοδομή και φαινόταν να χτίζεται πολύ παραπάνω. Καθώς πήγαμε στην πολεοδομία να ζητήσουμε το φάκελο εκεί αντιμετωπίσαμε μία κατάσταση κωμικοτραγική. Με διευθυντές και προϊσταμένους και υπαλλήλους να είναι πλήρως αρνητικοί στο να συνεργαστούν μαζί μας.»
Όπως καταγγέλλει η μηχανικός και ιδρύτρια της κίνησης πολιτών Κηφισιάς Τέντυ Γερουλάνου τα τελευταία χρόνια στην περιοχή παρατηρούνται παραβάσεις στους όρους δόμησης.