newbeta.ant1news.gr Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για διαρρήξεις σε πολυτελείς κατοικίες στην Αττική | Κοινωνία | ANT1News

Κοινωνία

Σήμερα 15:42

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για διαρρήξεις σε πολυτελείς κατοικίες στην Αττική

Για την υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, καθώς και πλαστογραφία.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για διαρρήξεις σε πολυτελείς κατοικίες στην Αττική
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στις διαρρήξεις πολυτελών κατοικιών στην Αττική, καθώς και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Για την υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, καθώς και πλαστογραφία.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 40, 33 και 26 ετών, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, το οποίο βρίσκεται ήδη έγκλειστο σε Σωφρονιστικό Κατάστημα για περιπτώσεις διαρρήξεων σε πολυτελείς κατοικίες στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής, καθώς και για μία 23χρονη ημεδαπή, η οποία είχε υποστηρικτικό ρόλο στη δράση της οργάνωσης.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ταξίδευαν από τον Δεκέμβριο του 2025 και διέμεναν για μικρό χρονικό διάστημα στην Ελλάδα σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τα οποία μίσθωναν σε ονόματα τρίτων προσώπων. Χρησιμοποιούσαν νοικιασμένα οχήματα για τις μετακινήσεις τους, καθώς και πλαστά έγγραφα, μάσκες και γάντια για να μην τους εντοπίσουν.

Με τα οχήματα αυτά επιτηρούσαν οικίες και εντόπιζαν τον στόχο τους. Στη συνέχεια, προσέγγιζαν πεζή τις οικίες-στόχους και αφού επιβεβαίωναν την απουσία των ενοίκων, εισέρχονταν σ’ αυτές. Συγκεκριμένα, αποκτούσαν πρόσβαση πρώτα σε γειτονικές οικίες και από εκεί αναρριχούνταν στην οικία-στόχο. Κατάφερναν να εισβαλλουν στα σπίτια χωρίς εμφανή ίχνη παραβίασης. Στη συνέχεια, ερευνούσαν τους χώρους των οικιών και αφαιρούσαν τιμαλφή όπως πολύτιμα ρολόγια, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους στους κλεπταποδόχους με τους οποίους συνεργαζόταν η οργάνωση.

Στην οργάνωση συμμετείχαν και άτομα τα οποία διέμεναν μόνιμα στην Ελλάδα και καθοδηγούσαν τα μετακινούμενα μέλη παρέχοντάς τους τα μέσα για να πραγματοποιήσουν τον εγκληματικό τους σκοπό.


Ειδήσεις σήμερα: 

Σπαρακτικός ο επικήδειος του Τραϊανού Δέλλα: Αν ήξερα τι θα με περίμενε και πάλι εσένα θα διάλεγα

Τσίπρας: Η ανακοίνωση του νέου κόμματος στο Θησείο και η "επίθεση" σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ

"Σπίτι μου ΙΙ": Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στο πρόγραμμα


12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)