Κοινωνία
Ξεσπούν στον ΑΝΤ1 οι τραυματίες του Αράξου: Κατέρρευσε η σκάλα, βρεθήκαμε κάτω
Τρεις δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν κατά την βίαιη πτώση τους στο έδαφος.

Άκουσε το άρθρο
Τρόμος επικράτησε στο αεροδρόμιο του Αράξου έπειτα απο την κατάρρευση σκάλας επιβίβασης σε αεροπλάνο. Πάνω στην σκάλα βρίσκονταν εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι κάλυπταν εκδήλωση μετονομασίας ενός Boeing. Τρεις δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν κατά την βίαιη πτώση τους στο έδαφος.
Οι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης είχαν ανέβει στη σκάλα επιβιβάσης για καλύτερη λήψη εικόνων από την πρώτη προσγείωση του αεροσκάφους με την ονομάσια Patra, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την έναρξη συνεργασίας της αεροπορικής εταιρίας με το αεροδρόμιο της Αράξου.
Οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο σημείο είναι συγκλονιστικές.
"Είδα τα παιδιά να φεύγουν, ο ένας μετά τον άλλον, στο κενό" δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας, ενώ ένας εκ των τραυματιών αναφέρει: "Ξαφνικά κατέρρευσε η σκάλα και βρεθήκαμε όλοι κάτω".
"Εγώ φώναζα εκείνη την στιγμή "Φωνάξτε γιατρούς και ασθενοφόρα", γιατί έβλεπα το πόδι αυτό, δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου, γιατί εάν το άφηνα, εξαρθρωνόταν", δήλωσε ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος, γιατρός του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
Η σκάλα φαίνεται πως δεν αντέξε το βάρος και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα 15 ανθρώποι να τραυματιστούν από την πτώση.
"Επικράτησε αμηχανία, πανικός, καταλαβαίνετε τις δυσκολές στιγμές. Αλλοί ουρλίαζαν δίπλα, αλλοί φωνάζαν", πρόσθεσε ο κ. Δημητρόπουλος.
Συνολικά τραυματίστηκαν τρία ατόμα. Μια δημοσιογράφος από την Αθήνα, ένας φωτορεπόρτερ και ενας εικονολήπτης από την Πάτρα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομέιο Πατρών.
Οι δύο τραυματίες από την Πάτρα παραμένουν κλινήρεις στο σπίτι τους, ενώ η δημοσιογράφος από Αθήνα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείου του Ρίου, όπου εχθές υποβλήθηκε σε χειρουργική επεμβάση.
Για τα αιτία του ατυχήματος έχει ήδη ξεκίνησει έρευνα από τις αρμόδιες αρχές.
Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ:
Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε παλιό εργοστάσιο στη Λεύκα (βίντεο)
Πέθανε ο πρώην οδηγός της F1 και Παραολυμπιονίκης, Αλεσάντρο Τζανάρντι


