Κοινωνία
"Ζούγκλα" στους δρόμους κατέγραψε η αυτοψία του ΑΝΤ1 για τα πατίνια - Τουλάχιστον 400 παιδιά στα νοσοκομεία
Οι χειριστές τους κυκλοφορούν χωρίς μέτρα ατομικής προστασίας και δίχως να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, συχνά μάλιστα αγνοώντας ακόμη και βασικούς κανόνες οδήγησης,

Νεαρός οδηγεί πατίνι χωρίς να φοράει κράνος και μιλάει στο κινητό στην καρδία της Αθήνας. Ένας άλλος οδηγός στη Θεσσαλονίκη επέλεξε να μην φορέσει κράνος επειδή είχε ζέστη.
Τους τελευταίους 16 μήνες, σύμφωνα με τις καταγραφές της Ελληνικής Αστυνομίας, τρία άτομα έχουν σκοτωθεί σε τροχαία με πατίνια ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 120.
Τα ηλεκτρικά πατίνια κατακλύζουν τις μεγάλες πόλεις με την πρόσβαση σε αυτά να είναι εύκολη. Ακόμη και τουρίστες τα επιλέγουν ως μέσα μεταφοράς χωρίς να λαμβάνουν όμως μέτρα για την ασφάλειά τους.
Η μικρή διάμετρος που έχουν οι ρόδες σε συνδυασμό με την μετατόπιση βάρους, την ολισθηρότητα, την απροσεξία και την απειρία μπορούν να αποβούν μοιραίες για ενήλικες αλλά και παιδιά.
Πριν από λίγο καιρό οδηγός ηλεκτρικού πατινιού οδηγούσε ανάμεσα σε οχήματα στην Παραλιακή ωστόσο σύμφωνα με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας η κίνησή τους επιτρέπεται σε δρόμους όπου το όριο δεν ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα ενώ η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική.
Όσοι οδηγούν πατίνια θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αστυνομία μπορεί να τους υποβάλει σε αλκοτέστ.
Τα ονόματα των Γιάννη Μπουτάρη και Διονύση Σαββόπουλου θα δοθούν σε πάρκα της Θεσσαλονίκης
Ant1 Sports: Βραδιά ημιτελικών σε Europa και Conference League η αποψινή
Τζιτζικώστας: Δεν υπάρχει ζήτημα έλλειψης καυσίμων στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

