newbeta.ant1news.gr Τέμπη - Ο Παναγιώτης Στάθης για τις εκταφές: Τί έχει κάνει η δικαιοσύνη 4,5 μήνες; Απολύτως τίποτα | Κοινωνία | ANT1News

Κοινωνία

25/02/2026 20:39

Τέμπη - Ο Παναγιώτης Στάθης για τις εκταφές: Τί έχει κάνει η δικαιοσύνη 4,5 μήνες; Απολύτως τίποτα

Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Τέμπη - Ο Παναγιώτης Στάθης για τις εκταφές: Τί έχει κάνει η δικαιοσύνη 4,5 μήνες; Απολύτως τίποτα
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Σε 27 μέρες αρχίζει η δίκη, τρία χρόνια μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Έχουμε φτάσει στην "ύστατη ώρα" και ακόμη το αίτημα των συγγενών για εκταφές και αναλυτικές εξετάσεις για να πέσει άπλετο φως στα αίτια θανάτου των παιδιών τους παραμένει "στο σκοτάδι".

Ο Παναγιώτης Στάθης ανέφερε, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Ενώ πλησιάζει η μαύρη επτειος των 3 χρόνων, καταφέραμε και πάλι ως κράτος να είμαστε θεατές μιας δημόσιας αντιπαράθεσης της Δικαιοσύνης με τους συγγενείς των θυμάτων. Τι μάθαμε μόλις χθες: Ειπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης πως θα γίνουν όλες οι εξετάσεις που ζητούν οι συγγενείς στις σορούς των παιδιών τους. Όσες. μάλιστα. δεν μπορούν να γίνουν σε εργαστήρια στην Ελλάδα, με επιμέλεια των αρχών, μπορούν να γίνουν σε κέντρα του εξωτερικού. Λογικό; Προφανώς. Λένε κάποιοι γιατί αντιδρούν οι συγγενείς. Θα σας πω γιατί.

1. Γιατί 4,5 μήνες μετά δεν εχει γίνει ουσιαστικά τίποτα για τις εκταφές; Γιατί από τις 7 Οκτωβρίου που τελείωσε την απεργία πείνας ο Πάνος Ρούτσι, δεν προχώρησε η διαδικασία; Μου απάντησαν πως επειδή τα αιτήματα των εκταφών ήταν 10 και σε διαφορετικές περιοχές, πήγαν και πολλά αστυνομικά τμήματα και αργησε η διαδικασία γιατί υπηρχε αλληλογραφία, μέχρι να αποσαφηνιστεί το εύρος των εξετάσεων που θέλουν οι συγγενείς. Γραφειοκρατία εν ολίγοις, ντροπιαστικό για μια τέτοια υπόθεση.

2. Γιατί δεν εχουν εμπιστοσύνη στις αρχές οι συγγενείς και ζητούν ειδικούς επιστήμονες από το εξωτερικό από την αρχή των εκταφών; Ως πάγια θέση θα πω πως έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες και εργαστήρια στην Ελλάδα. Όμως πώς να έχουν εμπιστοσύνη οι άνθρωποι με αυτά που εχουν γίνει; Όταν αυτές οι εξετάσεις θα έπρεπε να έχουν γίνει εξ αρχής, από την πρώτη στιγμή, κι όχι να ψάχνουμε τώρα μετά από 3 χρόνια. Το κλίμα, λοιπόν, ήταν στραβό από την αρχή και για αυτό δεν φταίνε οι συγγενείς.

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)