Κοινωνία
Καταδίωξη 20χρονου στο Άργος: Οι βολές, οι μαρτυρίες και τα κρίσιμα ερωτήματα
Οι εμπλεκόμενοι αρνούνται τα όσα τους αποδίδονται και οι δικαστικές αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας των ειδικών.

Άκουσε το άρθρο
Για το πρωί της Παρασκευής (10/07), έχει προγραμματιστεί η απολογία των αστυνομικών, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για τον τραυματισμό του 20χρονου στο Άργος.
Οι εμπλεκόμενοι αρνούνται τα όσα τους αποδίδονται και οι δικαστικές αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας των ειδικών.
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει τη στιγμή που οι αστυνομικοί καταδιώκουν τον 20χρονο στους δρόμους του κέντρου του Άργους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η καταδίωξη διήρκεσε περίπου 35 λεπτά και κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού.
Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ότι είδε τον 20χρονο να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια άκουσε αλλεπάλληλους πυροβολισμούς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η καταδίωξη ξεκίνησε από την περιοχή της Πυργέλας, όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον 20χρονο να σταματήσει το όχημά του. Εκείνος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε από το σημείο.
Μετά το περιστατικό έχουν προκύψει κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία καλούνται να απαντήσουν τόσο οι εμπλεκόμενοι όσο και η δικαστική έρευνα. Μεταξύ άλλων εξετάζεται αν υπήρχε πραγματικός και άμεσος κίνδυνος για τη ζωή των αστυνομικών ή άλλων πολιτών, αν υπήρχε εναλλακτικός τρόπος ακινητοποίησης του 20χρονου και αν οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να ενεργήσουν διαφορετικά υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.
Την ίδια ώρα, στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών πραγματοποίησαν αυτοψία στο σημείο με ειδικό εξοπλισμό, προκειμένου να διαπιστώσουν τη φορά των βολίδων και το ακριβές σημείο από το οποίο άνοιξαν πυρ οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η χρήση υπηρεσιακού όπλου από αστυνομικούς δικαιολογείται όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος προστασίας, η απειλή είναι άμεση και η χρήση του αποτελεί το μοναδικό αποτελεσματικό μέσο αντιμετώπισής της.
Ο εισαγγελέας, αφού μελέτησε τα στοιχεία της δικογραφίας, άσκησε στους δύο αστυνομικούς ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Οι κατηγορούμενοι αρνούνται ότι ενήργησαν με δόλο. Παράλληλα, πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι, σύμφωνα με τον ακτινολόγο του Νοσοκομείου Άργους, ο 20χρονος φέρει τραύματα από θραύσματα και όχι από ολόκληρη βολίδα.
Στους ισχυρισμούς τους, οι δύο αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι οι πυροβολισμοί ήταν προειδοποιητικοί και είχαν στόχο να εκφοβίσουν τον 20χρονο ώστε να σταματήσει το όχημά του και να ακινητοποιηθεί, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαν πρόθεση να τον τραυματίσουν.
Οι αστυνομικοί παραμένουν υπό κράτηση έως την απολογία τους.
Το τελευταίο αντίο της Αφροδίτης Νέστορα στη μητέρα της: Ήταν υπέροχος άνθρωπος
Καταδίωξη στο Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

