newbeta.ant1news.gr Πλεύρης: Έρχονται τα κέντρα κράτησης μεταναστών εκτός Ε.Ε | Πολιτική | ANT1News

Πολιτική

Σήμερα 09:16

Πλεύρης: Έρχονται τα κέντρα κράτησης μεταναστών εκτός Ε.Ε

«Εκτιμώ τον Σαμαρά, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επίπεδο αξιών, αλλά η κριτική του στην Κυβέρνηση είναι άδικη», τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πλεύρης: Έρχονται τα κέντρα κράτησης μεταναστών εκτός Ε.Ε
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στα κέντρα κράτησης μεταναστών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα οποία ο κανονισμός αναμένεται αν ψηφιστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Είμαστε ήδη σε επαφές με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουμε κοινές ανησυχίες και επίσης έχω κάνει επαφές με αφρικανικές και ασιατικές χώρες. Έχω την πεποίθηση ότι αυτά τα κέντρα θα τεθούν σε λειτουργία μέσα στο 2027», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

Σε ότι αφορά την περίπτωση του 37χρονου Παλαιστινίου που έχει πάρει άσυλο από την χώρα μας και φέρεται να είναι μέλος της Χαμάς, διευκρίνισε πως βρίσκεται στη χώρα μας από το 2023 και παρακολουθούνταν στενά από την ΕΥΠ, όπως άλλωστε όσοι προέρχονται από συγκεκριμένες εθνότητες.

Ερωτηθείς για τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος, ανέφερε ότι, «προσωπικά εκτιμώ πολύ τον κ. Σαμάρα τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο των αξιών που πρεσβεύει. Θεωρώ όμως ότι η κριτική που ασκεί στην Κυβέρνηση είναι άδικη. Ελπίζω ότι δεν θα προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος».


Ειδήσεις σήμερα: 

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Σεισμός στην Εύβοια: Νέα δόνηση τα ξημερώματα

Νάουσα: Διάσωση πεζοπόρου στο Βέρμιο -Tραυματίστηκε στη μέση, κατά τη διάρκεια πεζοπορίας


12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)