newbeta.ant1news.gr Τέλλογλου για drone στη Λευκάδα: Το Κίεβο παραδέχθηκε έμμεσα ότι είναι δικό του | Πολιτική | ANT1News

Πολιτική

Σήμερα 21:41

Τέλλογλου για drone στη Λευκάδα: Το Κίεβο παραδέχθηκε έμμεσα ότι είναι δικό του

Τι συζήτησαν ο Δένδιας με τον Ουκρανό ομόλογο του. Οι ανησυχίες της Αθήνας και τα ερωτήματα που προκύπτουν.

Τέλλογλου για drone στη Λευκάδα: Το Κίεβο παραδέχθηκε έμμεσα ότι είναι δικό του
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Αλλαγή πλεύσης από το Κίεβο, για το υποβρύχιο drone που εντοπίστηκε κοντά στη Λευκάδα, καθώς ενώ μέχρι χθες έλεγαν ότι δεν ήξεραν τίποτα, τώρα λένε ότι δεν είναι της συγκεκριμένης μάρκας που αναφέρθηκε, παραδεχόμενοι έμμεσα ότι είναι δικό τους.

Όπως ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, σε χθεσινή συνομιλία που είχε με τον Νίκο Δένδια, είπε ότι δεν είχε ιδέα για το drone, αλλά το Κίεβο, χρησιμοποιώντας άλλα κανάλια, προσπαθεί να πείσει την Αθήνα να ρίξει τους τόνους. Η ελληνική πλευρά όμως, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, αν το Κίεβο δεν δώσει εξηγήσεις γιατί το drone βρέθηκε στα νερά του Ιονίου.

«Σήμερα οι Ουκρανοί με μία διαρροή, επιβεβαίωσαν ότι το drone είναι δικό τους, αμφισβητώντας τον τύπο του MAGURA, σημειώνοντας απλά, ότι μοιάζει με το συγκεκριμένο ανεπάνδρωτο σκάφος, αλλά είναι ενός αλλού τύπου, που χρησιμοποιείται σαν αποστολές αυτοκτονίας στη Μαύρη θάλασσα ενώ παραδέχθηκαν. ότι είχαν χάσει τον έλεγχό του», αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο φόβος της ελληνικής Κυβέρνησης είναι ότι ένα drone φορτωμένο εκρηκτικά, διασχίζει το Ιόνιο τις παραμονές της τουριστικής περιόδου, στοχεύοντας σε μία ρωσική νηοπομπή λες και βρίσκεται στο μέτωπο. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αν υπάρχουν κι άλλα τέτοια drone στη Μεσόγειο και ειδικότερα στα ελληνικά θαλάσσια ύδατα και ποιος ήταν ο ακριβής στόχος στου drone που εντοπίστηκε κοντά στη Λευκάδα. Αυτό συζητάνε αυτή τη στιγμή, εκπρόσωποι των ελληνικών αρχών με τους Ουκρανούς ομολόγους, που για την ώρα κρατούν τα χαρτιά τους, ακόμα κλειστά .

Ο Χρήστος Μαζανίτης, αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, μια φωτογραφία, με τα εκρηκτικά στο drone - καμικάζι, που εντοπίστηκε στη Λευκάδα.

drone - Λευκάδα

«Σε αυτή τη φωτογραφία ντοκουμέντο φαίνεται ο θάλαμος αποθήκευσης των εκρηκτικών, που βρίσκονταν στο εσωτερικό του drone. Όπως φαίνεται πρόκειται για μία εξαιρετικά προσεγμένη κατασκευή, γι’ αυτό το λόγο στην αρχή όσοι το βρήκαν και άνοιξαν την πόρτα δεν έβλεπαν τίποτα, θεωρώντας ότι μπορεί να ήταν μέρος της μηχανής. Περιείχε πάνω από 30 κιλά εκρηκτικής ύλης και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη».

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 37χρονου για κρυφή βιντεοσκόπηση γυναικών σε τουαλέτες και δημόσιους χώρους

Ρόδος: Ελεύθερος ο 36χρονος που καταγγέλθηκε από 21χρονη για βιασμό

Φρίκη στο Περιστέρι: Έξι παιδιά ζούσαν σε διαμέρισμα γεμάτο ακαθαρσίες - Συνελήφθησαν οι γονείς

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)