Πολιτική
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε συνεδριάζει ξανά η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τις νέες άρσεις ασυλίας
Την τελική απόφαση για την άρση ασυλίας θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής, σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η Διάσκεψη των Προέδρων

Άκουσε το άρθρο
Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2026, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα εισηγηθεί την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών της Ν.Δ., Χαράλαμπου Αθανασίου (Λέσβου) και Τάσος Χατζηβασιλείου (Σερρών), σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή.
Τα ονόματα των κ. Αθανασίου και Χατζηβασιλείου φέρονται να περιλαμβάνονται σε νέα δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.
Την τελική απόφαση για την άρση ασυλίας των «δύο» θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής, σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η Διάσκεψη των Προέδρων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα γίνει προσπάθεια, προκειμένου η σχετική συνεδρίαση της Ολομέλειας να συμπεριλάβει τόσο τη γνώμη της επιτροπής Δεοντολογίας για τους «2» όσο και τη σημερινή γνώμη της επιτροπής για τους «11».
Σημειώνεται ότι ο κ. Αθανασίου, μέλος της επιτροπής Δεοντολογίας, δεν μετείχε στη σημερινή συνεδρίασή της και αντικαταστάθηκε από τη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Ιωάννα Λυτρίβη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
"Μπλόκο" στους ανηλίκους σε Facebook, Instagram, TikTok, Snapchat - Πώς θα εφαρμοστεί το νέο μέτρο
Αραμπατζή στον ΑΝΤ1 για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ρώτησα μόνο πότε θα πληρωθεί ο κτηνοτρόφος - Θα το ξαναέκανα
Κορυφώνεται η έξοδος του Πάσχα από τα λιμάνια με αυξημένη κίνηση και μέτρα ασφαλείας
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

