newbeta.ant1news.gr Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα εμπλοκής της χώρας μας σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ | Πολιτική | ANT1News

Πολιτική

Σήμερα 14:40

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα εμπλοκής της χώρας μας σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ

Απάντηση στα σενάρια για εμπλοκή της Ελλάδας έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα εμπλοκής της χώρας μας σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ
-

Άκουσε το άρθρο

 
 


Τα σενάρια περί εμπλοκής της Ελλάδας σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν υπάρχει ζήτημα εμπλοκής της Ελλάδας σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ. Η χώρα μας συμμετέχει στην επιχείρηση “Aσπίδες”, που είναι γεωγραφικά προσδιορισμένη στην Ερυθρά Θάλασσα και δεν αφορά τα Στενά του Ορμούζ» ξεκαθάρισε, ερωτηθείς τι θα πράξει η Ελλάδα αν η Ε.Ε. αποφασίσει την επέκταση της επιχείρησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι στην επιχείρηση «Ασπίδες» συμμετέχουν σήμερα πλοία μόνο από την Ελλάδα και την Ιταλία» και πως στόχος της αποστολής είναι η φύλαξη και η προστασία των πλοίων.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση προς το Ιράν να αποφύγει κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή. Τονίζεται η σημασία της πλήρους εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και της αναζήτησης λύσεων μέσω διπλωματικών μέσων, προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα και η ασφάλεια στις θαλάσσιες οδούς.



Ειδήσεις σήμερα:

Γεραπετρίτης από Βρυξέλλες: Καλούμε το Ιράν να σεβαστεί το δίκαιο της θάλασσας

Διαδοχικές εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο ύστερα από σπάνια επίθεση ρωσικών drones στη διάρκεια της μέρας

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον 22χρονο που έτρεχε με 179 χλμ/ώρα σε επαρχιακό δρόμο






12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)