newbeta.ant1news.gr Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1 για τις εντάσεις με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ήμουν εκτός ορίων | Πολιτική | ANT1News

Πολιτική

13 Φεβρουαρίου 2026 19:50

Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1 για τις εντάσεις με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ήμουν εκτός ορίων

«Εκτόνωση με αυτή τη γυναίκα δεν μπορεί να υπάρξει. Απόδειξη ότι φεύγουν οι βουλευτές της». Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τους απρεπείς χαρακτηρισμούς και τη δικαστική αντιπαράθεση;

Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1 για τις εντάσεις με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ήμουν εκτός ορίων
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου για τους απρεπείς χαρακτηρισμούς που δέχθηκε στη Βουλή, τη δικαστική αντιπαράθεση που έχει προκύψει με την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και τις αντιδράσεις πολιτών που κάνουν λόγο για «σόου».

«Σας ζητώ να έρθετε στη θέση μου», ανέφερε, επικαλούμενος φράση από τα αρχαία ελληνικά, και συνέχισε: «Είμαι στο γραφείο μου και ακούω έναν άνθρωπο στη Βουλή να με λέει “ελεεινό υποκείμενο, τιποτένιο”. Οι συμπολίτες μου που με κατηγορούν αντιλαμβάνονται ότι έχω παιδιά; Μπορώ να εξηγήσω στο παιδί μου γιατί επιτρέπω σε κάποιον να με αποκαλεί έτσι;».

Αναφερόμενος στη φράση που αποδόθηκε στον ίδιο -«είμαι αυτός που θα σε κλείσω στη φυλακή»- ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι «ήμουν εκτός ορίων», υποστηρίζοντας ωστόσο ότι προηγήθηκαν ακραίοι χαρακτηρισμοί εις βάρος του. «Οι άνθρωποι έχουμε όρια και αυτή η κυρία τα έχει ξεπεράσει», είπε, σημειώνοντας ότι η δικαστική εξέλιξη δεν ήταν δική του επιλογή: «Εκείνη αποφάσισε να κάνει μήνυση. Και μάλιστα στη λήξη της τρίμηνης προθεσμίας για να μην μπορώ να της κάνω κι εγώ μήνυση. Δεν είναι δική μου επιλογή το ότι πάμε στα δικαστήρια».

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας περί «παρακράτους» και παραβίασης διαδικασιών, ο κ. Γεωργιάδης, αποκάλυψε πως τον κάλεσε ένας αστυνομικός από τα Εξάρχεια και του είπε «Υπουργέ μου δεν μπορείς να φανταστείς. Χθες το βράδυ 23:51 εμφανίστηκε με ρόμπα για να κάνει μήνυση», ενώ συνέχισε τονίζοντας πως κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να ενημερώνεται για το ποιος και πότε του υπέβαλε μήνυση. «Ακούω κάποιους νομικούς που λένε για παραβίαση της διαδικασίας. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να μαθαίνει ποιος του έχει κάνει μήνυση και πότε», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «εκτόνωση με αυτή τη γυναίκα δεν μπορεί να υπάρξει. Απόδειξη ότι φεύγουν οι βουλευτές της», καταλήγει ο υπουργός.

Τέλος, ερωτηθείς για τον Παύλο Ντε Γκρες, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Ενώπιος Ενωπίω", όπου άνοιξε τα χαρτιά του στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «έναν καλό άνθρωπο», εκτιμώντας ότι «δεν νομίζω ότι θα μπει στην πολιτική.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι αγρότες στην Αθήνα: Θα διανυκτερεύσουν στο Σύνταγμα (βίντεο)

Τραγωδία στη Λούτσα: Νεκρός ο 15χρονος οδηγός του Ι.Χ. που εξετράπη - Στο νοσοκομείο οι δύο ανήλικοι συνεπιβάτες

ΑΑΔΕ: Κακουργηματικές διώξεις στους συλληφθέντες του κυκλώματος "αχυρανθρώπων"

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)