Υγεία

16 Σεπτεμβρίου 2024 20:25

ΕΟΠΥΥ - Παράνομες συνταγογραφήσεις: Οι διάλογοι, το Οzempic και οι ράβδοι χρυσού (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Φάκελο με άλλους 100 γιατρούς στέλνει στις Αρχές το Υπ. Υγείας. Που βρέθηκαν ράβδοι χρυσού και λίρες. Αναμένεται να αποκαλυφθεί απάτη με "μαϊμού" συνταγοραφήσεις ύψους έως και 80 εκ. ευρώ.

ΕΟΠΥΥ - Παράνομες συνταγογραφήσεις: Οι διάλογοι, το Οzempic και οι ράβδοι χρυσού (βίντεο)
-

Των Κατερίνας Χαραλαμπάκου, Λίλιαν Τσουρλή, Μανώλη Ασαριώτη και Νίκου Ρογκάκου από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Την ώρα που χιλιάδες διαβητικοί καθημερινά κάνουν αγώνα επιβίωσης μέχρι να βρουν το πολυπόθητο ozempic κάποιοι άλλοι θησαυρίζουν πατώντας πάνω στην αγωνία και τον πόνο τους. Το ozempic η μόδα του εύκολου αδυνατίσματος ακόμη και στο Χόλυγουντ έχει μπει στο στόχαστρο του δαιδαλώδους ελληνικού κυκλώματος Φαρμακοποιών και γιατρών.

Οι διάλογοι

ΓΙΑΤΡΟΣ: Πηγαίνω Ελλάδα, παίρνω κανένα φάρμακο από εκεί το φέρνω εδώ, ξέρεις αυτά τα πράγματα. Δηλαδή αυτή η OZEMPIC  κάνει εκατόν πέντε (105) ευρώ. Κατάλαβες ; εγώ την δίνω εκατό

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ: Μάλιστα

ΓΙΑΤΡΟΣ: Κατάλαβες ; Έχει και συμμετοχή 25%, πες είκοσι πέντε (25) ευρώ, δε ξέρω πόσο έχει, κατάλαβες ; ε, ένα πενηντάρι (50) ας πούμε θα το βγάλω

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ: Μάλιστα

ΓΙΑΤΡΟΣ: Καθαρά. Το θέμα είναι να πας να ρωτήσεις αν έχει αυτήν την ένεση. Κατάλαβες ; Πες «ο διατροφολόγος μου είπε αυτό, ο καρδιολόγος να κάνω»

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ: Μάλιστα

ΓΙΑΤΡΟΣ: Γιατί δε θα την βρεις, όλοι την κάνουν, τα γυμναστήρια άδειασαν .Γιατί, φύση του Έλληνα είναι να μην κουράζεται.

ΕΟΠΥΥ - παρανομες συνταγογραφησεις

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Είναι δυο ozempic είναι έτοιμα.

ΓΙΑΤΡΟΣ: Ναι.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Και θα μπορώ και άλλα δύο. Θα πάω τώρα να πάρω τα δύο αυτά, να τα ασφαλίζω, να το έχω στο ψυγείο μου.

ΓΙΑΤΡΟΣ: Ναι.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Κάτι άλλο που ήθελα να σου πω ,αν είναι αυτή η γυναίκα που σου είπα, που θέλει αυτό για την πεθερά της και ο άλλος. Που μας βοηθάει, που γράφουν και αυτήν την έχουμε γράψει στο όνομα της. Θα το δεις, να στο στείλω τώρα ;

ΓΙΑΤΡΟΣ: Ωραία, ωραία. Στείλε τα μου όλα τώρα, να τα κάνω τώρα.

Με την αποκάλυψη του σκανδάλου οι φαρμακοποιοί ξεκαθαρίζουν τη θέση τους

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος  καταδικάζει απερίφραστα κάθε παραβατική συμπεριφορά φαρμακοποιού η οποία καθίσταται επιζήμια για τα ασφαλιστικά ταμεία και προκαλεί βλάβη στη δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον και ζητά να επιβληθούν παραδειγματικά οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ποινές για τους παραβάτες.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος  θα ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία για την πειθαρχική δίωξη των εν λόγω φαρμακοποιών.

Ο φαρμακοποιός και οι ράβδοι χρυσού

Ακόμα και ράβδους χρυσού εντόπισαν τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας στη θυρίδα φαρμακοποιού, μέλους του κυκλώματος.

Ο 46χρονος φαρμακοποιός καλείται τώρα να αποκαλύψει στις αρχές από ποια δραστηριότητα απέκτησε όσα βρέθηκαν στη θυρίδα του.

Τι βρέθηκε;

2 ράβδοι χρυσού, 109 χρυσές λίρες, 260 χιλιάδες ευρώ και 10 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ.

Συνολικά στην κατοχή των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν 450.000 ευρώ.

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο φαρμακείο στα Σεπόλια είναι το πρώτο σε δαπάνες σκευασμάτων, που έχουν συνταγογραφηθεί και από τους τέσσερις συλληφθέντες γιατρούς. Στο φαρμακείο του φαίνεται πως εκτελείται το 80 %  των συνταγών της κατηγορουμένης οδοντιάτρου .

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην οδοντίατρο συνταγές για 1203 ΑΜΚΑ, που όμως οι κάτοχοί τους δεν είχαν περάσει ποτέ το κατώφλι του ιατρείου της. 

Κάποια στιγμή τα μέλη των κυκλωμάτων άρχισαν να υποψιάζονται ότι βρίσκονται υπό έρευνα, τότε έλαβαν τα μέτρα τους.

Μείωσαν τις συνταγογραφήσεις και επιχείρησαν να ξεφορτωθούν ενοχοποιητικά στοιχεία, όπως φαίνεται και σε μία από τις ηχογραφημένες συνομιλίες τους.

Κύκλωμα - Απάτη - ΕΟΠΥΥ

Κύκλωμα - Απάτη - ΕΟΠΥΥ

Κύκλωμα - Απάτη - ΕΟΠΥΥ

Κύκλωμα - Απάτη - ΕΟΠΥΥ

Οι νέες αποκαλύψεις

Στην υπόθεση αναμένονται εξελίξεις, που θα αποκαλύψουν τον ρόλο και άλλων γιατρών. Στα χέρια της ΑΑΔΕ έχουν φτάσει ήδη φάκελοι με τα ονόματα 100 γιατρών που φέρεται να εμπλέκονται σε παρόμοιες υποθέσεις.

ΑΑΔΕ - Γιατροί - Απάτη - ΕΟΠΥΥ

Το ποσό από τα παράνομα κέρδη υπολογίζεται στα 50-80 εκατομμύρια ευρώ τα οποία αντιστοιχούν στο 2,5% της φαρμακευτικής δαπάνης.

ΑΑΔΕ - Γιατροί - Απάτη - ΕΟΠΥΥ

Η φαρμακευτική δαπάνη ετησίων είναι 3 δις.

ΑΑΔΕ - Γιατροί - Απάτη - ΕΟΠΥΥ

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο τουρίστας που παρέσυρε τουρίστριες και σκότωσε ηλικιωμένο

Τουρκία - Siper: Ισχυρισμοί για επιτυχή εκτόξευση του αντιαεροπορικού πυραύλου

Κρουαζιέρα: Το τέλος για Μύκονο - Σαντορίνη και για τα άλλα λιμάνια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ