Υγεία

Σήμερα07:43 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα20:31

ΕΟΠΥΥ – Παράνομες συνταγογραφήσεις: Έτσι “ξεσκέπασε” η ΕΛΑΣ το κύκλωμα

Διάβασέ μου το...

Πως δρούσε το κύκλωμα και πως επέλεγε τα ανυποψίαστα θύματα του, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους και αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

ΕΟΠΥΥ – Παράνομες συνταγογραφήσεις: Έτσι “ξεσκέπασε” η ΕΛΑΣ το κύκλωμα
-

Η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στην αποκάλυψη του κυκλώματος με τις παράνομες συνταγογραφήσεις στον ΕΟΠΥΥ.

«Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται, όταν κάποιοι αντιλήφθηκαν ότι στον ΑΜΚΑ τους είχαν καταχωρηθεί συνταγές σκευασμάτων τα οποία δεν είχαν ζητήσει», είπε αρχικά η κυρία Δημογλίδου και συμπλήρωσε, «η ζημιά για τον ΕΟΠΥΥ από τις παράνομες συνταγογραφήσεις, ξεπερνά τα 3,5 εκ. ευρώ».

«Για να γράψουν τα φάρμακα, επέλεγαν κυρίως ανασφάλιστους ή αλλοδαπούς. Τα φάρμακα αυτά τελικά κατέληγαν σε πολίτες που δεν τα δικαιούνταν και μάλιστα πολλά από αυτά υπάγονταν στον νόμο περί ναρκωτικών ουσιών», συνέχισε η κυρία Δημογλίδου.

«Μέχρι στιγμής, έχουν αποκαλυφθεί παράνομες συνταγογραφήσεις σε περισσότερα από 3.500 ΑΜΚΑ που αφορούν δεκάδες χιλιάδες συνταγές και η έρευνα συνεχίζεται», κατέληξε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Χανιά: Μπούκαραν σε σχολείο και “χαράκωσαν” μαθητή

Γάζα: Ο “πόλεμος φθοράς” της Χαμάς και οι ελπίδες για ανακωχή που λιγοστεύουν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ