Υγεία

Χθες10:23 Τελευταία ενημέρωση : Χθες20:32

ΕΟΠΥΥ - Γεωργιάδης: Μήνυμα στο κινητό για συναίνεση στην συνταγογράφηση

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο Υπ. Υγείας για το μήνυμα επιβεβαίωσης (OTP) στο κινητό, για συναίνεση στη συνταγογράφηση. Η έρευνα και σε άλλες περιοχές για γιατρούς με ηλεκτρονική συνταγογράφηση πολύ πάνω από τον μέσο όρο.

ΕΟΠΥΥ - Γεωργιάδης: Μήνυμα στο κινητό για συναίνεση στην συνταγογράφηση
-

Αντιδράσεις από φορείς στον κλάδο της Υγείας και αίσθηση στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η εξάρθρωση δύο κυκλωμάτων που έκαναν εικονικές συνταγογραφήσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, προκαλώντας ζημία 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στον Οργανισμό.

Συνελήφθησαν 16 άτομα - γιατροί, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι φαρμακείων – οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, ενώ οι περιουσίες τους έχουν δεσμευθεί.

«Παρά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τεχνικά δύναται, με ΑΜΚΑ ανθρώπου που δεν μπορεί να το δει και να σε καταγγείλει, να κάνεις εικονικές συνταγογραφήσεις» είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, όπου επεσήμανε ότι σχεδιάζεται ένα νέο σύστημα ασφαλείας, το οποίο αφορά σε ένα μήνυμα OTP (επιβεβαίωση), το οποίο θα έρχεται στο κινητό του ατόμου στου οποίου το ΑΜΚΑ γίνεται η συνταγογράφηση, για την συναίνεση του στην συνταγογράφηση, όπως ήδη γίνεται σε τραπεζικές συναλλαγές.

Παράνομη συνταγογράφηση - ΕΟΠΥΥ

«Θα τους ελέγξουμε όλους» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και σε άλλες περιοχές, όπου γιατροί προχωρούν σε ηλεκτρονική συνταγογράφηση που υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο των συνταγογραφήσεων άλλων γιατρών της ίδιας ειδικότητας.


Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Φυλάκιση ηλικιωμένου για σεξουαλική επίθεση σε 12χρονη μέσα σε σούπερ μάρκετ

Πύργος: Άργησε η νύφη και ο παπάς έφυγε από την εκκλησία!

Ψηφιακό Φροντιστήριο: Πρεμιέρα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ