Παράξενα

02 Οκτωβρίου 2022 15:53

Πήγε στον τάφο του παππού του αλλά τον είχε… πουλήσει η Εκκλησία!

Διάβασέ μου το...

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε ένας άνδρας που επισκέφτηκε τον τάφο του παππού και της μητέρας του, για να μην τους…βρει εκεί.

Πήγε στον τάφο του παππού του αλλά τον είχε… πουλήσει η Εκκλησία!
-

Τελευταία φορά είχε επισκεφθεί τον τάφο τον περασμένο Απρίλιο και πριν από λίγες ημέρες που βρέθηκε στο Ρέθυμνο θέλησε να πάει στο μνήμα για να καθαρίσει και να αποκαταστήσει κάποιες φθορές στην επιγραφή του ονόματος των νεκρών

Είναι από τα περιστατικά που δεν πιστεύει κάποιος ότι συμβαίνουν! Ο Κώστας Δασκαλάκης, εγγονός του επιφανούς γιατρού και ευεργέτη του Ρεθύμνου Γεωργίου Σαουνάτσου θέλησε να επισκεφτεί τον τάφο του παππού του ερχόμενος από την Αθήνα στην Κρήτη πριν από λίγο καιρό. Πηγαίνοντας στο νεκροταφείο όμως τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Ο τάφος του παππού του που είχε δεχτεί και την κόρη του Παγώνα και μητέρα του κ. Δασκαλάκη πλέον φιλοξενούσε άλλον νεκρό, όπως πληροφορήθηκε!

Το σοκ ήταν μεγάλο για τον εγγονό του Σαουνάτσου που έβλεπε στην πλάκα του τάφου το όνομα ενός άλλου ανθρώπου. Και όταν αναζήτησε να μάθει τι έχει συμβεί τότε πληροφορήθηκε ότι ο τάφος είχε πουληθεί σε άλλον ιδιοκτήτη!

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας ο Κώστας Δασκαλάκης ζει μόνιμα με την οικογένειά του στην Αθήνα και επισκεπτόταν κάθε Πάσχα και κάθε καλοκαίρι αφήνοντας μερικά λουλούδια στον οικογενειακό τάφο.

Τότε διαπίστωσε ότι ο τάφος είχε δοθεί για χρήση σε άλλη οικογένεια που είχε προσφάτως μάλιστα θάψει τον νεκρό της. Αμέσως έσπευσε στους διαχειριστές του νεκροταφείου και όπως έχει καταγγείλει οι διαχειριστές που είναι η Ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου στο Ρέθυμνο τον ενημέρωσαν ότι ο τάφος είχε πωληθεί αντί μεγάλου τιμήματος και πως οι νέοι ιδιοκτήτες γνωρίζουν που φυλάσσονται τα οστά των προγόνων του.

Η οικογένεια του Κώστα Δασκαλάκη όπως αναφέρει η καταγγελία του είχε στην ιδιοκτησία της τον τάφο από το 1947 και φυσικά κανένας από τους διαχειριστές του νεκροταφείου δεν διασφάλισε την τύχη των οστών!

Ο εγγονός του Σαουνάτσου φαίνεται να προσανατολίζεται στην νομική διεκδίκηση των δικαιωμάτων επί του ιδιόκτητου μνήματος που πουλήθηκε όμως η Ενορία τον ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να του δώσει έγγραφα πριν την παρέλευση των επόμενων πέντε μηνών.

Το θέμα φαίνεται ότι έχει ήδη φτάσει σε γνώση της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Για την ιστορία

Ο  Γεώργιος Σαουνάτσος  γεννήθηκε το 1863 και πέθανε στο Ρέθυμνο το 1947. Ήταν γιατρός με λαμπρή επιστημονική σταδιοδρομία, λόγιος, φλογερός πολιτικός και φιλάνθρωπος.

Λόγω της προσωπικότητας και του έργου του, η πόλη τον τίμησε με κηδεία δημόσιας δαπάνης, που περιλάμβανε και το ταφικό μνημείο, στον οποίο έως και πρότινος αναπαυόταν.

Πηγή: neakriti.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Καρδίτσα: Νεκρός 16χρονος οδηγός

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας

Ινδονησία: Εκατοντάδες νεκροί σε αγώνα ποδοσφαίρου (εικόνες)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ