newbeta.ant1news.gr Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Νέα επίσκεψη στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου κατά την Πέμπτη ημέρα της περιοδείας του | Κόσμος | ANT1News

Κόσμος

Σήμερα 14:16

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Νέα επίσκεψη στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου κατά την Πέμπτη ημέρα της περιοδείας του

Απηύθυνε εμπνευσμένη ομιλία στο Συμβούλιο των Εξωτερικών Σχέσεων.

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Νέα επίσκεψη στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου κατά την Πέμπτη ημέρα της περιοδείας του
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την πέμπτη ημέρα της περιοδείας του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ απηύθυνε εμπνευσμένη ομιλία στο Συμβούλιο των Εξωτερικών Σχέσεων.

“Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς οργανισμούς διαλόγου για θέματα πολιτικής και διπλωματίας, βρέθηκε ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο Παναγιώτατος απηύθυνε στο κοινό μια ουσιαστική ομιλία, στην οποία τόνισε την ανάγκη της πίστεως ως θεμέλιο κοινωνικής συνοχής.

Τα Ηνωμένα Έθνη γιορτάζουν φέτος την 80ή επέτειό τους. Αυτές τις μέρες του Σεπτεμβρίου, όταν τα Ηνωμένα Έθνη συγκεντρώνουν την πολιτική ηγεσία του πλανήτη μας, αισθανόμαστε μια ιδιαίτερη ευθύνη να φέρουμε μια θρησκευτική προοπτική στην παγκόσμια συζήτηση.

Στις 4 Ιουλίου, οι Αμερικανοί θα γιορτάσουν την 250ή επέτειο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας. Και μόλις πριν από 2 ημέρες, γιορτάσαμε την 238η επέτειο του Συντάγματος των ΗΠΑ. Είναι δίκαιο να πούμε ότι αυτά τα 2 έγγραφα και η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων άλλαξαν όχι μόνο τις 13 βρετανικές αποικίες σε αυτήν την ήπειρο - άλλαξαν τον κόσμο. Οι άνθρωποι είναι προικισμένοι από τον Δημιουργό τους με ελεύθερη βούληση. Με ελεύθερη βούληση, θα μπορούσαμε να διαπράξουμε τις μεγαλύτερες πράξεις ανιδιοτέλειας, καλοσύνης, αγάπης, ακόμη και θεϊκότητας.”

Το απόγευμα, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τον Εθνικό Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, όπου νέοι και νέες από τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συναντηθούν μαζί του. Ο προκαθήμενος τούς ευλόγησε με πατρική στοργή, σε μια στιγμή βαθιάς συγκίνησης και υπογράμμισε το ρόλο τους ως «φορείς του αύριο» για την Ορθοδοξία.

Η ημέρα έκλεισε με τη δεξίωση με τίτλο «Φάρος Ελπίδος», η οποία είχε χαρακτήρα γιορτής αλλά και έμπρακτης αναγνώρισης του Οικουμενικού Πατριάρχη ως πνευματικού ηγέτη με παγκόσμια απήχηση. Εκπρόσωποι της Ομογένειας εξέφρασαν την αγάπη και τον σεβασμό τους και τόνισαν τη σημασία του Πατριαρχείου ως σημείο ενότητας.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αναστάτωση στο Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου: Καβγάς κατέληξε σε φωτιά και μεταφορά τροφίμου στο νοσοκομείο

Στον Λευκό Οίκο ο Ερντογάν - Τί δήλωσε ο Τραμπ για τη συνάντηση

Δυτική Ελλάδα: Βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των παραβάσεων για τη μη χρήση κράνους

 

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)