Κοινωνία

14 Ιουνίου 2024 15:47 Τελευταία ενημέρωση : 14 Ιουνίου 2024 17:28

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση της εισαγγελέως για τις καταγγελίες περί νοθείας

Διάβασέ μου το...

Τις καταγγελίες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου και του πρώην Ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου ζητά να διερευνηθούν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

 Άρειος Πάγος: Παρέμβαση της εισαγγελέως για τις καταγγελίες περί νοθείας
-

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, απέστειλε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών , παραγγελία σχετικά με τις καταγγελίες περί νοθείας κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Οι καταγγελίες του Κυριάκου Βελόπουλου είχαν γίνει στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", δυο μέρες μετά την εκλογική αναμέτρηση. Τότε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είχε κάνει λόγο για νόθευση αποτελεσμάτων σε 12 περιοχές της χώρας. Είχε υποστηρίξει ότι άλλα αποτελέσματα δήλωσαν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι και άλλα είχαν αναρτηθεί στο σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών. Αιχμές είχε αφήσει και κατά της επιστολικής ψήφου και για υποψήφιο του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας.

Τις καταγγελίες αυτές του κ.Βελόπουλου μαζί με άλλες του πρώην ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου απέστειλε χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και πλέον ξεκινά έρευνα.

"Είναι αυτονόητη η ανάγκη της ταχείας και σε βάθος διερεύνησης των καταγγελιών αυτών" επισημαίνεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και γι αυτό το λόγο δόθηκε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανασχηματισμός: Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Ηλεία - Δασκάλα 11χρονης: Ήθελε να γίνει γιατρός για να βοηθά

Βόλος: Έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα κι αρνήθηκε το αλκοτέστ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ