Πολιτική

01 Ιουλίου 2024 14:55

Ουράλογλου: Η “Γαλάζια Πατρίδα” ενισχύεται με νέα συστήματα

Διάβασέ μου το...

Για ασφάλεια της «Γαλάζιας Πατρίδας» έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας, αναφερόμενος σε τεχνολογικά συστήματα της γείτονος.

Ουράλογλου: Η “Γαλάζια Πατρίδα” ενισχύεται με νέα συστήματα
-

Τα νέα τεχνολογικά συστήματα στη «γαλάζια πατρίδα» έχουν αυξήσει σημαντικά την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και τη θαλάσσια ασφάλεια, δήλωσε στο Αναντολού ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, ανέφερε ότι η κυριαρχία της Τουρκίας στα δικά της χωρικά ύδατα καταγράφηκε με τον νόμο περί ενδομεταφορών, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου 1926, και ότι αυτός ο κανονισμός ήταν ένα σημείο καμπής στην τουρκική ναυτιλία.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι έχουν εφαρμόσει πολύ σημαντικούς νομικούς κανονισμούς για την ανάπτυξη του ναυτιλιακού τομέα τα τελευταία 22 χρόνια, αύξησαν τις επιθεωρήσεις και καθιέρωσαν συστήματα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο στις θάλασσες, προσθέτοντας ότι ανέπτυξαν ναυπηγεία και εξόπλισαν τις ακτές με θαλάσσιες κατασκευές.

Ο Ουράλογλου δήλωσε ότι δημιούργησαν το Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης για να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας στις θάλασσες και να εκπληρώσει έγκαιρα και πλήρως τις εθνικές και διεθνείς της υποχρεώσεις

«Οι θάλασσες παρακολουθούνται 24/7 με τα εγκατεστημένα συστήματα. Παρακολουθούμε τη γαλάζια πατρίδα μας με τεχνολογικά συστήματα», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασε θηλιά στο λαιμό της πρώην συντρόφου, μπροστά στο παιδί της

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων

Εκλογές - Γαλλία: Το “Βατερλώ” του Μακρόν και οι συμμαχίες στον β' γύρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ