Κόσμος

03 Ιουλίου 2024 06:49

Ερντογάν για Καισάρεια: Προβοκάτορες όσοι άπλωσαν χέρι στους μετανάστες

Διάβασέ μου το...

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, λέγοντας πως «όσο η Δύση τον στηρίζει, ο δολοφόνος Νετανιάχου συνεχίζει».

Ερντογάν για Καισάρεια: Προβοκάτορες όσοι άπλωσαν χέρι στους μετανάστες
-

«Προβοκάτορες» αποκάλεσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τους συλληφθέντες στα επεισόδια της Καισάρειας που επιτέθηκαν σε μετανάστες. «Όπως ξέρουμε να σπάμε τα χέρια που απλώνουν τη σημαία μας, ξέρουμε επίσης πώς να σπάμε τα χέρια εκείνων που τα απλώνουν στους καταπιεσμένους που καταφεύγουν στη χώρα μας», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στις επιθέσεις εναντίον Σύριων μεταναστών στην Καισάρεια και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας που συγκλονίζουν τη χώρα τα τελευταία 24ωρα, «Θα ήθελα να ξαναπώ ότι δεν θα υποκύψουμε στη ρητορική μίσους, στο φασισμό και στις προκλήσεις. Όπως ξέρουμε να σπάμε τα χέρια που απλώνουν τη σημαία μας, ξέρουμε επίσης πώς να σπάμε τα χέρια εκείνων που τα απλώνουν στους καταπιεσμένους που καταφεύγουν στη χώρα μας Κανείς δεν μπορεί να βάλει τον εαυτό του στη θέση της αστυνομίας, του δικαστή, του κράτους. Μετά τα γεγονότα στην Καισάρεια, 474 προβοκάτορες επιτέθηκαν στην αστυνομία μας που κατέστρεψαν τα πάντα».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε επίσης, «Θα λύσουμε το ζήτημα των προσφύγων σε ένα ορθολογικό και συνειδητό πλαίσιο, όχι βάσει προκαταλήψεων και φόβων, αλλά με βάση την πραγματικότητα της χώρας και της οικονομίας μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος σχεδίασε το παιχνίδι που παίχτηκε έξω, με τα απομεινάρια της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Ούτε εμείς, ούτε το έθνος μας, ούτε οι Σύριοι αδερφοί μας θα πέσουμε σε αυτή την ύπουλη παγίδα»

«Όσο η Δύση τον στηρίζει, ο δολοφόνος Νετανιάχου συνεχίζει»

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας για άλλη μια φορά τη Δύση, είπε, «Βλέπουμε ότι το Ισραήλ, το οποίο έχει τη στρατιωτική, διπλωματική και πολιτική υποστήριξη των δυτικών δυνάμεων, εστιάζει στους γείτονές του. Το μέλλον της περιοχής μας είναι σοβαρά ανησυχητικό, θα ήθελα να το δηλώσω ξεκάθαρα για άλλη μια φορά: όσο ο δυτικός κόσμος στηρίζει και ο ισλαμικός κόσμος παραμένει σιωπηλός, ο δολοφόνος που ονομάζεται Νετανιάχου θα συνεχίσει την πολιτική με  κόστος να σύρει ολόκληρη την περιοχή μας στις φλόγες. Έχουμε συχνά δηλώσει ότι η κρίση της Γάζας δεν θα περιοριστεί μόνο στη Γάζα και ότι η ισραηλινή καταπίεση μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες».

«Μπροστά μας είναι ένας δολοφόνος που δεν πληροί ούτε τις ελάχιστες προϋποθέσεις ενός πολιτικού ανδρός, που είναι απερίσκεπτος, έχει γίνει σκλάβος των παθών του και έχει χάσει το μυαλό και τη συνείδησή του. Αυτός ο τύραννος, που τρέφεται με αίμα αθώων, αδιαφορεί ακόμη και για την ασφάλεια των πολιτών του για να παρατείνει την πολιτική του ζωή», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία: Μπουρίνια και πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη

Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Copa America 2024: Βραζιλία - Κολομβία έμειναν στο Χ (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ