Πολιτική

25 Ιουνίου 2024 17:24

Κασσελάκης: Μαύρο χρήμα υπάρχει σε όλα τα κόμματα

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για τις αναφορές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις επί Τσίπρα. Τι δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης σε νέα του ανάρτηση

Κασσελάκης: Μαύρο χρήμα υπάρχει σε όλα τα κόμματα
-

Ο Στέφανος Κασσελάκης χθες δεν δίστασε να αφήσει υπόνοιες για διακίνηση μαύρου χρήματος στον ΣΥΡΙΖΑ επί της προηγούμενης ηγεσίας του, ήτοι επί Αλέξη Τσίπρα, οδηγώντας το κόμμα σε νέα τρικυμιώδη νερά.

Ακολούθησε ο στενός του συνεργάτης Ευάγγελος Αποστολάκης, που με την έμμεση παραδοχή του ("Ξέρετε κανένα κόμμα να μην παίρνει μαύρα;”) βάθυνε ακόμη περισσότερο το ήδη φουρτουνιασμένο εσωτερικό στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Σε νέα του ανάρτηση μετά τις δηλώσεις του Ευάγγελου Αποστολάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

"Το κόμμα της μαύρης σακούλας, το κόμμα που έκανε την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη χρωστώντας μισό δισ. ευρώ, μας προκαλεί.

Το κόμμα που κρύβει τη ρύθμιση χρέους του από τους πολίτες, μας προκαλεί.

Το κόμμα που αρνείται να δημοσιοποιούνται οι ρυθμίσεις χρεών των πολιτικών, μας προκαλεί.

Σε ό,τι με αφορά, το σύστημα του μαύρου χρήματος στα ελληνικά κόμματα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του"

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενες στην νέα ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανου Κασσελάκη σημείωσαν τα εξής: 

«Για άλλη μία φορά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε σε φτηνές πρακτικές και συκοφαντίες χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντί να εκτοξεύει λάσπες και ύβρεις κατά της Νέας Δημοκρατίας τον καλούμε να αποκαλύψει “ποιο σύστημα μαύρου χρήματος θέλει να σπάσει ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσει μαζί του”, όπως ο ίδιος δήλωσε. Αυτό που υπαινίχθηκε ότι υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα παραδέχθηκε ακόμα και ο βουλευτής του κ. Ευάγγελος Αποστολάκης;».

Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης για τα “μαύρα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ” οφείλει να πάει στην Δικαιοσύνη

Σε ερώτηση για τις αιχμές του Στ. Κασσελάκη για παράνομες χρηματοδοτήσεις και μαύρα ταμεία την εποχή Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε: «Κάθε σοβαρή καταγγελία για να έχει αξιοπιστία πρέπει να διατυπώνεται και να αναφέρεται στις αρμόδιες Αρχές. Πολιτική μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εκτόξευση διαφόρων αιτιάσεων δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Αν ο κ. Κασσελάκης έχει κάτι περισσότερο, προφανώς πρέπει να το πάει εκεί που ορίζει ο νόμος, που δεν είναι πουθενά αλλού πέραν της Δικαιοσύνης. Ούτε πρόκειται να μπούμε σε διαδικασία σχολιασμού όσων εκτοξεύει ο ίδιος ή άλλα στελέχη του κόμματός του στο πλαίσιο εσωτερικών διενέξεων. Δεν είναι δική μας δουλειά. Αυτό που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε είναι ότι από τις ΗΠΑ με τον πιο κυνικό τρόπο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε στους πολίτες ότι τελικά δεν έχουμε πρόγραμμα ελάτε να το φτιάξουμε από την αρχή».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη σχετικά με ότι «όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές», επανέλαβε ότι «οι σοβαρές καταγγελίες όταν έχουν βάση γίνονται με τον τρόπο που ορίζει ο νόμος».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του κ. Κασσελάκη για το ότι «οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται ξαφνικά επειδή το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του», απάντησε πως «προφανώς ο κ. Κασσελάκης ζει σε μια άλλη χώρα. Αυτή τη στιγμή είναι σε μια άλλη χώρα αλλά το εννοώ και μεταφορικά και κυριολεκτικά».

Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τρεις βουλευτές του κόμματος με επιστολή τους προς τον Σωκράτη Φάμελλο προκειμένου, όπως λένε, οι «βουλευτές μας να εκφράσουν με ενάργεια και ψύχραιμη ματιά τις απόψεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα».

Το αίτημα των τριών βουλευτών έρχεται στον απόηχο των νέων αναταράξεων που πυροδότησε στην αξιωματική αντιπολίτευση η τοποθέτηση Κασσελάκη και τα όσα επακολούθησαν. Το αίτημα κατέθεσαν με επιστολή τους προς τον Σωκράτη Φάμελλο οι βουλευτές Συμεών Κεδίκογλου, Γιώργος Καραμέρος και Χάρης Μαμουλάκης.

Στην επιστολή αναφέρεται:

"Αξιότιμε Πρόεδρε, αγαπητέ Σωκράτη,

Όπως είναι γνωστό, η συγκληθείσα Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.) για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος διακόπηκε μετά την παρέμβαση του Προέδρου Στ. Κασσελάκη, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του. Επανερχόμαστε, λοιπόν, με το εύλογο αίτημα για εκ νέου σύγκληση της Κ.Ο., με το ίδιο θέμα, ώστε να μπορέσουν και οι βουλευτές, σε κατάλληλη χρονική απόσταση από τις Ευρωεκλογές, να εκφράσουν με ενάργεια και ψύχραιμη ματιά τις απόψεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα. Θεωρούμε ότι αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη προετοιμασία για τις μελλοντικές προκλήσεις και το θετικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Είναι, άλλωστε, διαδικασία θεσμική και επιβεβλημένη, αυτονόητη για δημοκρατικά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με τιμή,

οι υπογράφοντες βουλευτές
Καραμέρος Γιώργος, Κεδίκογλου Συμεών Μαμουλάκης Χάρης"


Ειδήσεις σήμερα:

Βόρεια Μακεδονία - Τσίπρας: Ζοφερές συνέπειες στα Βαλκάνια, αν αθετηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Meta - AI: Τα προσωπικά δεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη και η... θύελλα μετά τις νομικές “τρύπες” στα social media για την προστασία τους

“Thessaly Evros Pass”: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις, τα ποσά και οι δικαιούχοι


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ