Οικονομία

27 Ιουνίου 2024 19:48 Τελευταία ενημέρωση : 28 Ιουνίου 2024 07:32

Συμφωνία K Group - QIA: "Ψήφος εμπιστοσύνης" στον Όμιλο Κυριακού και στην ελληνική Οικονομία

Διάβασέ μου το...

Τι λένε για το επενδυτικό fund οι Θοδωρής Κυριακού και Mansoor Al-Mahmoud. Τι δηλώνουν για την συμφωνία οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Στουρνάρας, Νίκος Ανδρουλάκης και Κυριάκος Βελοπουλος.

 Συμφωνία K Group - QIA: "Ψήφος εμπιστοσύνης" στον Όμιλο Κυριακού και στην ελληνική Οικονομία
-

Του Νικόλα Βαφειάδη

Ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στη δυναμική της Ελληνικής οικονομίας όσο και στις επιχειρηματικές δυνατότητες του Ομίλου Κυριακού αποτελεί η συμφωνία ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μεταξύ του διεθνούς ομίλου K GROUP και του QIA, της κρατικής επενδυτικής αρχής του Κατάρ, ενός από τα μεγαλύτερα ταμεία εθνικού πλούτου στον κόσμο, για επενδύσεις σε ένα ευρύ φάσμα τομέων της ελληνικής οικονομίας. Οι επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να προσελκύσουν χιλιάδες εργαζόμενους με εξειδίκευση και γνώση, επιδρώντας ευεργετικά σε μια σειρά από κλάδους της οικονομίας της χώρας μας και στο κοινωνικό σύνολο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με την επενδυτική αρχή του Κατάρ. Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία δημιουργεί ελκυστικές προοπτικές και ευκαιρίες για εγχώριους, αλλά και διεθνείς επενδυτές. Η συμφωνία αυτή είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη μακροχρόνια δέσμευσή μας για δημιουργία βιώσιμων και αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων σε διαφορετικούς κλάδους» αναφέρει ο Θοδωρής Κυριακού

Συμφωνία για επενδύσεις σε όλους του τομείς της ελληνικής οικονομίας

Το νέο Fund αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα, καθώς τα δύο μέρη σκοπεύουν να επενδύσουν σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της oικονομία. Θα εξετάσει όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της οικονομίας, που έχουν προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας

Τη συμφωνία χαιρέτισαν ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

"Η ανακοίνωση για τη δημιουργία νέου επενδυτικού fund με κεφάλαια ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, μεταξύ του K Group της οικογένειας Κυριακού και του Quatar Investment Authority, αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη που αποτυπώνει την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας στις δυνατότητες και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.Κάθε κίνηση που ενισχύει την εξωστρέφεια της οικονομίας μας και κυρίως δημιουργεί βιώσιμες και ποιοτικές θέσεις εργασίας σε κλάδους, όπως οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, τα logistics, η ναυτιλία, η υγεία και ο τουρισμός, στους οποίους το νέο fund θα επενδύσει, είναι απολύτως θετική για τη διεύρυνση της παραγωγικής μας βάσης και την αξιοποίηση του επιστημονικού μας δυναμικού" δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε "Πολλά συγχαρητήρια στο Κ GROUP για τη συμφωνία με το QIA για επενδύσεις στην Ελλάδα. Εύχομαι να ευοδώσουν, εύχομαι να μπορέσουμε να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και πολιτειακά από τη θέση μας και αυτή η επένδυση να γίνει με όρους που προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας συμπεριληπτικά προς τους εργαζόμενους και να γίνει ένα πρότυπο για το πώς επενδύσεις μπορεί να γίνουν με συνδυασμό ελληνικής παρουσίας και διοίκησης, με ξένα κεφάλαια για να φέρουν ανάπτυξη και καινοτομία στη χώρα μας. Πολλά συγχαρητήρια και πάλι"

Η συμφωνία αυτή έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες του Ομίλου Κυριακού, γνωστού διεθνώς ως K Group με επιχειρηματικούς κολοσσούς της Μέσης Ανατολής, καθώς και άλλους διεθνείς επενδυτές ενώ την διαχείριση των κεφαλαίων αναλαμβάνει το K Group, μέσω συνδεδεμένων εταιρειών του.

Οι δύο εταίροι μοιράζονται το ίδιο όραμα επενδύοντας σε ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους.

«Η δέσμευση του QIA για επενδύσεις στην Ελλάδα, σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη μας στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, η οποία ωθούμενη από την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να υπερβαίνει σε ρυθμό ανάπτυξης την Ευρωζώνη. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το QIA, η φιλοσοφία του Κ Group βασίζεται σε ένα μακροπρόθεσμο όραμα και στην προσήλωση σε ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους που προσφέρουν λύσεις» ανέφερε ο Mansoor Al-Mahmoud, CEO του QIA

Τη σημασία της επένδυσης σχολίασε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας αλλά και ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

"Η απόφαση του Qatar Investment Authority να συνεπενδύσει στην Ελλάδα μαζί με τον όμιλο Κυριακού, δεν είναι μόνο ένα πολύ θετικό νέο για τον ίδιο τον όμιλο. Είναι εξίσου θετικό νέο για την ελληνική οικονομία. Είναι ακόμα μία θετική είδηση και μια ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πείσουμε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις, η απόφαση αυτή έρχεται να δικαιώσει την προσπάθεια μας και για αυτό το λόγο είμαστε αποφασισμένοι, χωρίς ταλαντεύσεις, να προχωρήσουμε μπροστά, γιατί μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες και καλύτερες δουλειές, μόνο έτσι η πατρίδα μας θα ανέβει ακόμα κι άλλα σκαλιά ψηλότερα" ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Η συνεργασία αυτή δείχνει την εμπιστοσύνη ξένων επενδυτών στην ελληνική οικονομία και ενισχύει την εικόνα της Ελλάδας ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού. Οι ξένες επενδύσεις είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς συχνά έχουν ως επακόλουθο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, που μπορεί να οδηγήσουν σε βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Τέτοιες συνεργασίες ενισχύουν την προσπάθεια της χώρας για εδραίωση της οικονομικής ανάπτυξης, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και ενισχύουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών» ανέφερε με την σειρά του ο Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας

Το Κ Group, ο διεθνής όμιλος επενδύσεων της οικογένειας Κυριακού διατηρεί ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο στους κλάδους ναυτιλίας, ΜΜΕ, real estate και asset management.

"Η οικονομία και η κοινωνία μας έχουν την ανάγκη να ανοίξουν πολλές και καλές θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για την νέα γενιά. Για αυτό θεωρώ θετική εξέλιξη τη δημιουργία ενός επενδυτικού fund της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου, που συμμετέχει και ο Όμιλος Κυριακού, που θα επενδύσει σε πολύ κρίσιμους τομείς για την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας, όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες, τα logistics, οι μεταφορές και η τεχνολογία. Γι' αυτό σας εύχομαι καλή επιτυχία!" δήλωσε για την συμφωνία ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε "Καλωσορίζουμε τη μεγάλη αυτή επενδυτική συμφωνία. Ελπίζουμε τα κεφάλαια να κατευθυνθούν σε παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, που τα έχει ανάγκη. Πρέπει αυτή επένδυση να προσδώσει υπεραξία στην ελληνική οικονομία κι είναι απαραίτητη, να δημιουργήσει νέες θέσεις, καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας, και να βοηθήσει στην επιστροφή των παιδιών μας απ' το εξωτερικό. Ποιος δεν θέλει τέτοιες επενδύσεις!"

Το K Group, με τον κύριο μέτοχό του, Θοδωρή Κυριακού, συνεχίζει τις μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες υψηλής σημασίας, με μία ακόμη συμφωνία που έρχεται να προστεθεί στην παλέτα των διεθνών συνεργασιών του, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τη Μέση Ανατολή, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Άλλωστε συνολικά το γκρουπ του ΑΝΤΕΝΝΑ είναι το τρίτο στην Ευρώπη από πλευράς κάλυψης, υπερβαίνοντας τους 150 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ο Θοδωρής Κυριακού συνεργάζεται στην Ελλαδα με στρατηγικούς επενδυτές όπως τον αραβικό μιντιακό κολοσσό MBC, με συμφωνία 225 εκ. ευρώ, και τη Fairfax Financial Holdings Limited, του Πρεμ Γουάτσα, ενώ πρόσφατα ο Θοδωρής Κυριακού παρήγγειλε τη ναυπήγηση 12 νέων τάνκερ στην Κίνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή (χάρτης)

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα

Βόλος: 68χρονη κατήγγειλε τον σύντροφο της για βιασμό… που ονειρεύτηκε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ