Υγεία
Χριστούγεννα...με γρίπη - Ανησυχία για τη μετάλλαξη "Κ"
Ποιες οι συστάσεις του ΕΟΔΥ;

Άκουσε το άρθρο
Γιορτές με… γρίπη, καθώς η νόσος βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας, εμφανιζόμενη μάλιστα νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές. Μάσκες και μέτρα προφύλαξης γίνονται απαραίτητα την εορταστική περίοδο, καθώς πέρα από την πρώιμη εμφάνιση της γρίπης, ένα νέο στέλεχος του ιού έχει κάνει την εμφάνισή του και στη χώρα μας.
Το νέο στέλεχος χαρακτηρίζεται από υψηλή μεταδοτικότητα στην κοινότητα και φαίνεται να προκαλεί βαρύτερη νόσηση, κυρίως σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Παραμονή στο σπίτι σε περίπτωση αδιαθεσίας, χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους όταν υπάρχουν συμπτώματα και τήρηση βασικών μέτρων προστασίας συστήνουν οι ειδικοί ώστε να περιοριστεί η διασπορά της γρίπης.
Η καλοκαιρία του Δεκεμβρίου φαίνεται πως έχει εφησυχάσει αρκετούς πολίτες σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό της γρίπης. Μέχρι σήμερα, περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί κατά της γρίπης, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι οι εμβολιασμοί ξεπερνούσαν τα 3 εκατομμύρια.
Ο ΕΟΔΥ παραμένει σε εγρήγορση και παρακολουθεί στενά τα επιδημιολογικά και ιολογικά δεδομένα.
Γιώργος Μαζωνάκης: Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει τα επόμενα 24ωρα ο τραγουδιστής
Συναγερμός στην Τουρκία - Καταρρίφθηκε τρίτο drone μέσα σε μια εβδομάδα


