Καιρός

15 Ιουνίου 2024 06:08 Τελευταία ενημέρωση : 15 Ιουνίου 2024 06:58

Καιρός: Ηλιοφάνεια και υποχώρηση της θερμοκρασίας το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Πόσο θα υποχωρήσει ο υδράργυρος. Ισχυρό το μελτέμι στο Αιγαίο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και θα επανέλθει πρόσκαιρα στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία τους 34 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 και στα νησιά Ιονίου έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 και τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα το απόγευμα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 16 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός. Στα δυτικά από το μεσημέρι προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν λίγες βροχές ή όμβροι στα βορειοανατολικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 15 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ερντογάν: Τα ειλικρινή βήματα της Τουρκίας προς την ΕΕ δεν βρίσκουν ανταπόκριση

Θεσσαλονίκη: Πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε για απάτη με αγοραπωλησίες αυτοκινήτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ