Κεχρί: Μία υπερτροφή
Το κεχρί ήταν αρκετά γνωστό στην αρχαία Ελλάδα, καθώς το καλλιεργούσαν συστηματικά κυρίως για την παρασκευή ψωμιού και ζυμαρικών. Σήμερα, ίσως κάποιοι το γνωρίζουν ως τροφή για τα πτηνά. Στην πραγματικότητα , όμως, είναι ένα τρόφιμο πολύτιμο για τη διατροφή μας. Η Μαρία Μπότη είναι αγρότισσα και από τις ελάχιστες παραγωγούς βρώσιμου κεχριού στη χώρα μας.
Ανέβηκε στις 20/05/2024 16:50
Περισσότερα επεισόδια

Μείωση του πληθυσμού των πολικών αρκούδων
Σημαντική μείωση, κατά 50 τοις εκατό, του πληθυσμού των πολικών αρκούδων...

«ΜΗΤΕΡΑ»: Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του παγκρέατος
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του παγκρέατος το «ΜΗΤΕΡΑ»...

Η Κοζάνη θεμελιώνει το μέλλον της κατοικίας
Στην Κοζάνη ολοκληρώθηκε η θεμελίωση της πρώτης παθητικής οικοδομής της Ελλάδος...

Τι είναι ο δάγκειος πυρετός;
Επιστήμονες στη νότια Φλόριντα εντείνουν τις προσπάθειες για να κατανοήσουν...

Ιράκ: Κίνδυνος για τη διάβρωση μνημείων
Ιρακινοί αξιωματούχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς μνημεία από το λίκνο...

Οι άγνωστοι «πρωταθλητές» της ελληνικής ελιάς
Τις περιοχές της Ελλάδας που έχουν ιδανικές κλιματικές συνθήκες για την...