Η μείωση της κατανάλωσης βοδινού κρέατος… σώζει τον πλανήτη
Το βοδινό κρέας είναι αυτό που έχει το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Και αυτό γιατί το σύστημα παραγωγής του, και όχι μόνο το ίδιο το προϊόν, είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικό για το περιβάλλον. Είναι χαρακτηριστικό ότι εάν περιορίσουμε το μοσχαρίσιο κρέας σε ένα μόνο γεύμα το αποτύπωμα άνθρακα ενός και μόνο ατόμου για εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με έρευνες, μειώνεται στο μισό!
Ανέβηκε στις 06/03/2024 14:55
Περισσότερα επεισόδια

Ελαιόλαδο γεμάτο πολυφαινόλες
Ένα μικρό εργοστάσιο στη Λάρνακα παράγει ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής, γεμάτο με...

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τον πολιτισμό
Την ευαλωτότητα του πολιτισμού απέναντι στην κλιματική αλλαγή και την επιτακτική...

Στα Χανιά το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Κυκλικής Οικονομίας
Περισσότεροι από 140 συμμετέχοντες από 28 χώρες ανά τον κόσμο συμμετείχαν στο 2ο...

Άνθισε ο κήπος του Ιπποκράτη, μετά από 2.500 χρόνια
Ένα ζωντανό μνημείο δημιουργήθηκε στην Κω και επανασυστήνει όλα τα βότανα και...

Επενδύσεις στον σιδηρόδρομο με πράσινες εναλλακτικές
Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τότε που το πρώτο τρένο ταξίδεψε σε δημόσιο...

Το Μαρακαϊμπο λατρεύει τα φυτά
Οι λάτρεις των φυτών και των λουλουδιών στο Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας ανέλαβαν...