GP Μεξικού: Ένας ταχύτατος Norris στην pole – 2-3 για τη Ferrari

Από την pole position θα εκκινήσει στον αγώνα της Κυριακής ο Lando Norris, που «εξαφάνισε» τον ανταγωνισμό κι άφησε μακριά του τους άλλους δύο διεκδικητές του τίτλου. Εντυπωσίασε η Ferrari που εξασφάλισε το 2-3, με τον Charles Leclerc να προηγείται του Lewis Hamilton.

Το Q1 ξεκίνησε με τη μαλακή γόμα σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τον… Isack Hadjar να σημειώνει τον ταχύτερο γύρο του πρώτου μέρους, με 1:16.733. Τόσο η Ferrari όσο και η McLaren έδειξε να έχει καλό ρυθμό, αν και δεν «πρόδωσαν» την αλήθεια από νωρίς.
Ο Alex Albon δεν μπόρεσε να τελειοποιήσει τον γύρο του και βρέθηκε εκτός 15άδας, ενώ ο Franco Colapinto δέχθηκε ένα… αυστηρό βλέμμα από τον Flavio Briatore για το λάθος στο πρώτο σικέιν που τον οδήγησε τελικά στον αποκλεισμό.
Στο τέλος του Q1 αποκλείστηκαν οι Bortoleto, Albon, Gasly, Stroll και Colapinto.
Στο Q2, ο Lando Norris έδωσε τα πρώτα πραγματικά δείγματα της ταχύτητας της McLaren, ανεβαίνοντας στην κορυφή, σημειώνοντας 1:16.252. Πίσω του βρέθηκε ο Lewis Hamilton, αν και ο George Russell βρισκόταν σταθερά στην κορυφαία τετράδα.
Οι Max Verstappen και Oscar Piastri δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν ουσιαστικά τους κορυφαίους, ούτε απείλησαν, γεννώντας «ερωτηματικά» στις ομάδες τους και τους φιλάθλους, εν μέσω της μάχης για τον φετινό τίτλο.
Ο Yuki Tsunoda με τη σειρά του, δεν μπόρεσε να προκριθεί στη συνέχεια, σε μία πίστα που παραδοσιακά ταιριάζει στη Red Bull Racing.
Στο τέλος του Q2 αποκλείστηκαν οι Tsunoda, Ocon, Hulkenberg, Alonso και Lawson.
Το Q3 ήταν εκείνο που επικύρωσε την ανωτερότητα του Lando Norris, ο οποίος εξαρχής έδειξε ότι ήταν ταχύτερος όλων με διαφορά. Ο Βρετανός εξασφάλισε την πρώτη θέση στην εκκίνηση, με 1:15.586, αφήνοντας τους υπόλοιπους πίσω του κατά 2 δέκατα.
Οι δύο Ferrari ήταν εκείνες που παρατάχθηκαν πίσω του, με τον Charles Leclerc να «κλέβει» την ύστατη στιγμή τη 2η θέση από τον teammate του, Lewis Hamilton. Ο George Russell απείλησε μεν αλλά περιορίστηκε στην 4η θέση, με τον Max Verstappen να απέχει μόλις 36 χιλιοστά μακριά από τον Βρετανό.
Ο Oscar Piastri και πρωτοπόρος της βαθμολογίας οδηγών βρίσκεται αναμφίβολα στην πιο δύσκολη θέση ενόψει του αγώνα, καθώς θα εκκινήσει από την 7η θέση. Ο Αυστραλός σημείωσε τον 8ο ταχύτερο χρόνο του τρίτου μέρους, αλλά υπενθυμίζουμε ότι ο Carlos Sainz «κουβαλά» ποινή 5 θέσεων μετά τη σύγκρουση με τον Kimi Antonelli στο Τέξας, οπότε ο Ισπανός θα εκκινήσει τελικά 12ος.
Η κορυφαία δεκάδα σχηματίστηκε ως εξής: Norris, Leclerc, Hamilton, Russell, Verstappen, Antonelli, Sainz, Piastri, Hadjar, Bearman.
Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:
