Κοινωνία

13 Ιουλίου 2024 11:25 Τελευταία ενημέρωση : 13 Ιουλίου 2024 14:29

Γυναικτονία – Αμφιλοχία: Του είχε κάνει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη νέα γυναικοκτονία που έγινε στην Αμφιλοχία. Τι είχε προηγηθεί.

Γυναικτονία – Αμφιλοχία: Του είχε κάνει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία (εικόνες)
-

Νέα γυναικοκτονία σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Αμφιλοχία, με μία γυναίκα να πέφτει νεκρή από τα πυρά του εν διαστάσει συζύγου της, ο οποίος στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Η 36χρονη, σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα βρέθηκε ο δράστης και το όπλο του εγκλήματος.

Αμφιλοχία - γυναικοκτονία - αυτοκτονία

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, πριν από δύο μέρες η 36χρονη είχε κάνει μήνυση στον 43χρονο, ο οποίος όμως δεν είχε εντοπιστεί για να συλληφθεί.

Ανάλογο σκηνικό είχε λάβει χώρα και τον περασμένο Μάιο όταν το ζευγάρι είχε κάνει αλληλομηνυθεί, συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, ανευρέθησαν νεκροί στην περιοχή της Αμφιλοχίας 36χρονη γυναίκα και 43χρονος άνδρας, οι οποίοι έφεραν τραύμα από κυνηγετικό όπλο.

Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία, ο 43χρονος πυροβόλησε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία βρέθηκε νεκρή εντός οχήματος και κατόπιν αυτοκτόνησε λίγα μέτρα μακριά από το όχημα με το ίδιο όπλο, το οποίο βρέθηκε δίπλα του.

Αμφιλοχία - γυναικοκτονία - αυτοκτονία

Επισημαίνεται ότι η 36χρονη την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα την 10 Ιουλίου 2024, πλην όμως  δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του “panic button”.

Επίσης, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Αμφιλοχία - γυναικοκτονία - αυτοκτονία

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια  αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης».


Ειδήσεις σήμερα:

Κατανομή πληθυσμού: Το 20% των πολιτών ζει στο 2,8% της επικράτειας

Γρεβενά: Αρκούδα κάνει βόλτα στην αυλή σπιτιού (βίντεο)

Λιτόχωρο: Νεκρή γυναίκα που καταπλάκωθηκε από κλαδί πλατάνου


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ