Κοινωνία

Σήμερα10:33

Βόλος - Ενδοοικογενειακή βία: Πατέρας έπιασε την κόρη του από το λαιμό και την απειλούσε

Διάβασέ μου το...

"Θα σου δώσω μια μπουνιά και θα σου τιναχθούν τα μυαλά έξω από το κεφάλι" φαίνεται να είπε στην κόρη του ο 62χρονος άνδρας.

Βόλος - Ενδοοικογενειακή βία: Πατέρας έπιασε την κόρη του από το λαιμό και την απειλούσε
-

Μία ακόμη λυπηρή ιστορία ενδοοικογενειακής βίας εκδικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Πρωταγωνιστής είναι ένας 62χρονος Βολιώτης, ο οποίος έπιασε την κόρη του από τον λαιμό, την έριξε στο πάτωμα, ενώ την εξύβριζε, και κρατώντας την ακινητοποιημένη την απειλούσε: «θα σου δώσω μία μπουνιά και θα σου τιναχθούν τα μυαλά έξω από το κεφάλι».

Κανένας δεν γνωρίζει τι διαστάσεις θα έπαιρνε το επεισόδιο, αν δεν έφθανε έγκαιρα στο σπίτι ο γιος, ακούγοντας τις εκκλήσεις για βοήθεια της 25χρονης αδερφής του από διπλανό σπίτι.

Η κοπέλα κατέληξε στο Νοσοκομείο και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησε με κολάρο. Όταν ρωτήθηκε ο πατέρας της από το δικαστήριο, αν γνωρίζει τη σύσταση των γιατρών να το φοράει για είκοσι μέρες, απάντησε ότι μπορεί να έχει μαλακό αυχένα!

Δεν παραδέχτηκε τις σωματικές βλάβες στο δικαστήριο, μόνο ότι την έσπρωξε. Ούτε παραδέχτηκε ότι την εξύβρισε με απερίγραπτα χυδαίες εκφράσεις, αφού, όπως, είπε, ήταν φυτό από το μεθύσι.

Όλα αυτά ενώ ο 62χρονος είχε να δει τα παιδιά του έναν χρόνο, όταν έφθασε Βόλο την Κυριακή από την Γερμανία όπου εργάζεται, και η κόρη του τον φιλοξενούσε στο σπίτι της για να μη μείνει σε ξενοδοχείο.

Ο 62χρονος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή προσβολή γενετήσιας πράξης, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή.

Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών διατάσσοντας να εκτίσει μερική φυλάκιση 6 μηνών και το υπόλοιπο της ποινής να έχει αναστολή 3τίας.

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή που ο 62χρονος επέστρεψε Βόλο. Η κόρη του τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, όταν στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας σε κατάσταση μέθης τσακωνόταν μαζί της επειδή το μεσημέρι η κοπέλα δεν ήταν σπίτι για να τον περιμένει, εξυβρίζοντάς τη με πολύ απρεπείς χαρακτηρισμούς.

Η 25χρονη αποχώρησε και πήγε να μείνει στο σπίτι της μητέρας της. Επέστρεψε την επόμενη μέρα για να πάρει κάποια πράγματα, όμως εκείνος δεν θυμόταν τίποτα για το περιστατικό. Προχθές Πέμπτη η 25χρονη πήγε σπίτι για να βάλει πλυντήριο. Ο 62χρονος την παρακαλούσε να μιλήσουν και εκείνη διαμαρτυρόταν ότι στην ηλικία της δεν αντέχει τόση ψυχολογική πίεση. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο κατηγορούμενος αποφάσισε να λύσει τις διαφορές του μαζί της με τα χέρια.

Εξεταζόμενη στο δικαστήριο η κοπέλα περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τις στιγμές που εκτυλίχτηκαν όταν την έριξε στο πάτωμα.

Από την πλευρά του ο 62χρονος είπε ότι εκείνος μόνο την έσπρωξε για να την απωθήσει. «Την έπιασε το παράπονο την κόρη του και μου έκανε γρατζουνιές στα χέρια, με έφτυνε. Δεν ήθελα να την κάνω έτσι» είπε, «Ήθελα απλώς να μιλήσουμε», πρόσθεσε προκαλώντας την οργή της έδρας με τον πρόεδρο να του επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο να λύνονται οι διαφορές με τα χέρια μεταξύ πατέρας και κόρης, να εκστομίζονται χυδαίες εξυβρίσεις και ανείπωτες απειλές.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε την απόφαση καταδίκης και τον παρότρυνε στη φυλακή να συνέλθει και να σκεφτεί που απευθύνεται με τέτοιες φράσεις και συμπεριφορές.

Μετά το Αυτόφωρο ο καταδικαστείς κρατήθηκε για να οδηγηθεί στις φυλακές.

Πηγή: taxydromos.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Η τελετή έναρξης και οι στιγμές που ξεχώρισαν (εικόνες)

Τροχαίο στην Ελαία: Διπλή οικογενειακή τραγωδία - Θρήνος για παιδιά και γονείς (εικόνες)

Καιρός: ζέστη, βοριάδες και νεφώσεις το Σάββατο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ